Şerban Nicolae a vorbit despre un Guvern PSD până la sfârşitul anului, susţinut de alte forţe politice

Șerban Nicolae a vorbit despre majorarea pensiilor cu 40%, după ce Mugur Isăresc a lansat o atenționare cu privire la acest subiect, informează dcnews.ro.

RomaniaTV.net
10 feb. 2020, 18:40
Şerban Nicolae a vorbit despre un Guvern PSD până la sfârşitul anului, susţinut de alte forţe politice

Mugur Isărescu a avertizat că mărirea pensiilor cu 40% va face ca deficitul să sară de 4%. Aşadar, dacă ţinta de 3,6% trebuie respectată, majorarea nu ar trebui să aibă loc. Astfel, dacă PSD îşi doreşte mărirea pensiilor, ar trebui să voteze PNL, consideră jurnalistul Radu Tudor, citat de dcnews.ro.

„Consideraţi că am râs, pe interior. Bineînţeles că nu ar avea nicio noimă ca peneliștii să se abţină la vot şi să punem o nouă catastrofă pe capul românilor cu votul nostru. Există şi o altă variantă: ca, până la sfârşitul anului, să existe un Guvern PSD sprijinit de alte forţe politice, aşa cum a fost la momentul moţiunii de cenzură. Aşa cum există o susţinere, poate exista o susţinere pentru un guvern care îşi asumă responsabil guvernarea ţării, până la alegerile la termen”, a declarat Şerban Nicolae, într-o emisiune la Antena 3.

„Am văzut că nici Orban, nici Cîțu nu reacționează când se vorbeşte de majorarea pensiei cu 40%. Nu! Este vorba despre majorarea punctului de pensie, care este cu totul altceva. Este o bază de calcul şi nu pensia ca atare. Această formă de manipulare sau această superficialitate în exprimare – care poate fi cât se poate de justificată în limbaj colocvial, dar în niciun caz când este vorba de primul-ministru sau de ministrul Finanţelor – poate duce la interpretări greşite şi la aşteptări foarte mari”, a mai spus social-democratul.

Citeşte şi: Ce lipseşte noului program de guvernare PNL? Subiecte de maximă importanţă pentru cetăţeni:creşterea pensiilor şi majorarea alocaţiilor