Serbia renunţă la reimpunerea izolării la Belgrad în urma manifestaţiilor violente

Guvernul sârb a renunţat joi la reimpunerea izolării în weekend la Belgrad ca o măsură pentru oprirea răspândirii COVID-19, ca urmare a manifestaţiilor violente din ultimele zile, relatează Reuters citată de news.ro.

RomaniaTV.net
09 iul. 2020, 14:18
Serbia renunţă la reimpunerea izolării la Belgrad în urma manifestaţiilor violente

„Izolarea ar fi fost eficientă (…), însă am ales această măsură provizorie”, a declarat presei, la finalul unei reuni a grupului de experţi, premierul Ana Brnabic.

Decizia vine ca urmare a protestelor violente din ultimele zile din faţa sediului Parlamentului de la Belgrad. Manifestanţii i-au cerut demisia preşedintelui Alksandăr Vucici şi au respins reimpunerea izolării. Zeci de persoane, atât din rândul forţelor de ordine, cât şi dintre manifestanţi, au fost rănite.

Serbia, o ţară cu şapte milioane de locuitori, a înregistrat 17.076 de contaminări cu noul coronavirus şi 357 de morţi din cauza covid-19.

În replică, preşedintele sârb a denunţat „huligani criminali”, relatează AFP.

„V-am promis că vom apăra pacea şi stabilitatea, în pofida atacurilor violente ale huliganilor criminali care ne şochează pe toţi”, a declarat Aleksandăr Vucici la bordul avionului, către Paris, la o întâlnire cu omologul său francez Emmanuel Macron.

„Vom câştiga”, a dat el asigurări.