Serbia vrea să construiască o autostradă spre România! Investiţia a fost estimată la 800 milioane de euro

Serbia va investi aproximativ 800 milioane de euro în construcția unei autostrăzi de la Sombor până la granița cu România, a anunțat Zorana Mihajlovic, ministrul Transportului din această țară.

RomaniaTV.net
16 mai 2020, 14:47
Serbia vrea să construiască o autostradă spre România! Investiţia a fost estimată la 800 milioane de euro

Potrivit ministrului Mihajlovic, guvernul sârb „a pus deoparte miliarde de dinari” pentru proiecte de întreținere a drumurilor și va continua să aloce bani de la buget, „în pofida problemelor cauzate de epidemia de coronavirus”, potrivit profit.ro. 

Citeşte şi: Salariul minim creşte în plină criză provocată de coronavirus. De când s-ar aplica majorarea

„Se estimează că proiectul va costa în jur de 800 milioane de euro, aproape la fel de mult precum Coridorul 10”, a declarat Mihajlovic într-un comunicat. Autoritățile sârbe pregătesc la acest moment documentația proiectului.

În noiembrie anul trecut, președintele țării, Aleksandar Vucic, a declarat că guvernul intenționează să înceapă construcția unui drum de mare viteză care să lege Sombor de orașul Kikinda, situat în apropierea punctului de trecere Nakovo, de la granița cu România, scrie SeeNews. La acel moment, Vucic estima că lucrările la autostradă vor începe în 3-4 ani.


loading...