Serghei Lavrov, avertisment sumbru: Occidentul se pregăteşte de război cu Rusia

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat joi că, în opinia sa, unii lideri străini se pregătesc de război împotriva Rusiei şi că Moscova va continua operaţiunea militară în Ucraina până la "sfârşit".

03 mart. 2022, 13:58
Serghei Lavrov, avertisment sumbru: Occidentul se pregăteşte de război cu Rusia

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a susţinut, joi, o conferinţă de presă la Moscova, în care a reiterat ideea că al Treilea Război Mondial ar putea fi un „război nuclear”, a precizat că ucrainenii „folosesc civilii ca scuturi umane” şi a afirmat că SUA încearcă „să subjuge Europa”, precum liderul nazist, Adolf Hitler, potrivit BBC.

Volodimir Zelenski: „Ucraina nu vrea să fie acoperită de cadavrele soldaţilor. Plecaţi acasă!”

Potrivit lui Serghei Lavrov, preşedintele american, Joe Biden, a spus că singura alternativă la sancţiuni este un al Treilea Război Mondial, reiterând că un al Treilea Război Mondial ar putea fi un „război nuclear”. Ministrul rus de Externe subliniază că acest lucru este doar în capul politicienilor occidentali, nu şi în mintea poporului rus.  „Dacă se poartă un război adevărat împotriva noastră, atunci cei care fac astfel de planuri ar trebui să se gândească la asta [şi] în opinia mea se fac astfel de planuri”, spune el.

Oficialul rus a repetat afirmaţia preşedintelui Vladimir Putin, potrivit căreia guvernul ucrainean este un regim neo-nazist şi spune că bandele jefuiesc oraşele, inclusiv Mariupolul.

Serghei Lavrov: Al Treilea Război Mondial va fi nuclear şi distructiv
Ucrainenii „încearcă acum să folosească civilii ca scuturi umane”, a continuat el. A făcut referire în mod repetat la Hollywood şi a precizat că oamenii nu ar trebui să „se uite doar la acest film de la Hollywood” scris de mass-media occidentală „unde există un rău suprem”.

Ministrul rus de Externe a mai specificat că NATO încearcă să întărească securitatea Occidentului în detrimentul Rusiei.

El a comparat SUA cu Napoleon şi Hitler, spunând că „pe vremuri, Napoleon şi Hitler aveau scopul de a subjuga Europa – acum, americanii fac acelaşi lucru”.

Anularea proiectului gazoductului Nordstream 2 „arată poziţia” UE, sugerând că SUA s-au aflat în spatele deciziei, a mai afirmat Lavrov.

Serghei Lavrov a spus că Moscova nu va lăsa Ucraina să păstreze infrastructura care ameninţă Rusia. De asemenea, Moscova nu ar putea tolera ceea ce a spus că este o ameninţare militară din partea Ucrainei, adăugând că este convins că Rusia are dreptate în privinţa Ucrainei.

Oficialii ucraineni au acuzat forţele ruseşti că au lovit zone civile, dar Lavrov a declarat că trupele ruseşti au primit ordine stricte de a folosi arme de înaltă precizie pentru a distruge infrastructura militară.

Fără să ofere dovezi, Lavrov a declarat că Rusia are informaţii potrivit cărora Statele Unite sunt îngrijorate de perspectiva pierderii controlului asupra a ceea ce el a descris ca fiind laboratoare chimice şi biologice din Ucraina şi a acuzat Marea Britanie că a construit baze militare acolo.


loading...
Partenerii noștri