Serghei Lavrov: Al Treilea Război Mondial va fi nuclear şi distructiv

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat miercuri că, dacă ar fi să aibă loc un al treilea război mondial, acesta ar implica arme nucleare şi ar fi distructiv, a relatat agenţia de presă RIA, citată de Reuters.

02 mart. 2022, 12:32
Serghei Lavrov: Al Treilea Război Mondial va fi nuclear şi distructiv

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov,  a spus că Rusia, care a lansat săptămâna trecută un atac în Ucraina pe care îl numeşte „operaţiune militară specială”, s-ar confrunta cu un „pericol real” dacă Kievul ar obţine arme nucleare.

Rusia nu va permite Ucrainei să obţină arme nucleare, a insistat Lavrov, citat de TASS. Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov cere, într-un interviu acordat agenţiilor ruse de presă, o retragere a armamentului nuclear american în Occident, relatează Reuters.

Criza din Ucraina: Klaus Iohannis, discuţii cu Joe Biden, după ce preşedintele SUA a invocat Al Treilea Război Mondial

”Occidentul nu trebuie să construiască instalaţii militare în nicio ţară din fosta Uniune Sovietică”, subliniază Lavrov.

Rusia nu este de acord cu instalarea unor ogive nucleare în Ucraina, a subliniat Serghei Lavrov, audiat în Consiliului ONU al Drepturilor Omului.

”Ucraina deţine în continuare tehnologii nucleare sovietice şi mijloace de livrare a unor asemenea arme. Nu putem să nu răspundem acestui pericol real”, a declarat Lavrov.

Această intervenţie video a ministrului rus de Externe a fost boicotată de numeroşi diplomaţi străinipreenţi la Geneva.

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat, marţi, în cadrul Conferinţei pentru Dezarmare de la Geneva, că Ucraina a încercat să achiziţioneze arme nucleare, numind acest lucru un „pericol real pe care trebuie să-l prevină”. În plus, Lavrov a precizat că „Occidentul nu trebuie să construiască baze militare în fostele ţări comuniste”, relatează Reuters.

Vladimir Putin a început pregătirile pentru războiul atomic. Submarinele nucleare au fost trimise ASTĂZI pe mare, iar lansatoarele de rachete PATRULEAZĂ deja prin Siberia

„Ucraina încă are tehnologii sovietice şi mijloace de livrare a unor astfel de arme. Nu putem să nu răspundem la acest pericol real”, a declarat Serghei Lavov în cadrul reuniunii de la Geneva, într-un discurs preînregistrat.

„Occidentul nu trebuie să construiască baze militare în nicio ţară din fosta Uniune Sovietică”, a adăugat ministrul rus de Externe. Lavrov, citat de agenţiile ruse de presă RIA şi TASS, adăugînd că Moscova consideră inacceptabil faptul că unele ţări europene găzduiesc arme nucleare ale SUA şi va lua măsuri pentru a împiedica Ucraina să achiziţioneze arme similare.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, ministrul ucrainean de Externe a afirmat că bombardamentele Rusiei în Ucraina constituie crime de război şi a solicitat o întâlnire specială pentru a aborda agresiunea rusă şi armele de distrugere în masă folosite de statul rus.