Serghei Lavrov consideră că este nevoie de un Plan Marshall pentru Siria

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat vineri la Moscova, după o reuniune cu omologii săi sirian Walid al-Muallem și iranian Mohammad Javad Zarif, că este nevoie de elaborarea unui Plan Marshall pentru Siria, relatează Reuters.

28 oct. 2016, 13:00
Serghei Lavrov consideră că este nevoie de un Plan Marshall pentru Siria

Totodată, șeful diplomației ruse a declarat că impunerea unor sancțiuni ilegale împotriva Siriei ar afecta populația civilă și că nu există alternativă la soluția politică pentru războiul civil din Siria.

La rândul său, ministrul de externe sirian Walid al-Muallem a afirmat că, în opinia sa, coaliția condusă de SUA îi încurajează pe luptătorii grupării jihadiste Stat Islamic să se mute din Irak în Siria.

Al-Muallem a afirmat că membrii coaliției doresc ca luptătorii SI să se mute din orașul irakian Mosul în orașul sirian Raqqa, capitala de facto a grupării radicale sunnite din Siria.

Și președintele rus Vladimir Putin a propus joi conceperea unui fel de Plan Marshall pentru reconstrucția țărilor Orientului Mijlociu devastate de război, cum este cazul Siriei.

‘Magnitudinea colosală a distrugerilor impune elaborarea unui program pe termen lung, eventual un fel de Plan Marshall pentru reconstrucția acestei regiuni devastate de războaie și conflicte’, a menționat Putin în discursul susținut la reuniunea Clubului Internațional de Dezbateri ‘Valdai’. El a asigurat că ‘Rusia este dispusă să participe activ’ la un asemenea demers comun.