Serghei Lavrov: Moscova este pregătită să negocieze cu Kievul

Moscova este pregătită să discute despre criza ucraineană cu toată lumea, inclusiv cu autorităţile de la Kiev, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, într-un interviu acordat miercuri canalului de televiziune american Bloomberg, citat de RIA Novosti.

RomaniaTV.net
15 mai 2014, 08:13
Serghei Lavrov: Moscova este pregătită să negocieze cu Kievul

Domnul (Arseni) Iaţeniuk (premierul ucrainean) s-a întâlnit de două ori cu prim-ministrul Dmitri Medvedev. Eu am avut, de asemenea, mai multe întrevederi cu Andrei Deşciţa (ministrul ucrainean de externe)‘, a adăugat Lavrov, pe fondul acuzaţiilor că Moscova încearcă să destabilizeze şi mai mult situaţia din Ucraina, orchestrând tensiunile separatiste din sud-estul ţării.

Putem discuta cu toată lumea‘, a subliniat ministrul rus, în contextul în care Kremlinul a descris schimbarea de putere survenită la Kiev la 22 de februarie ca o lovitură de stat.

Atunci, Rada Supremă (parlamentul unicameral ucrainean) l-a demis pe preşedintele Viktor Ianukovici, a decis o reformă constituţională şi a stabilit alegeri prezidenţiale anticipate la 25 mai.

Rusia a contestat legalitatea deciziilor Radei şi a estimat că legitimitatea apropiatelor alegeri prezidenţiale anticipate va depinde de diverşi factori, între care transparenţa şi luarea în considerare a intereselor tuturor regiunilor.