Serghei Lavrov şi John Kerry „salută” intrarea în vigoare a armistiţiului în Siria

Ministrul rus al Afacerilor Externe Serghei Lavrov și secretarul de stat american John Kerry au "salutat" în cadrul unei convorbiri telefonice, intrarea în vigoare, vineri, la mijlocul nopții, a unui armistițiu în Siria, a anunțat sâmbătă Ministerul rus de Externe, relatează AFP.

27 feb. 2016, 19:03
Serghei Lavrov şi John Kerry „salută” intrarea în vigoare a armistiţiului în Siria

„Șefii de diplomație rusă și americană au salutat intrarea în vigoare a armistițiului în Siria”, a anunțat ministerul într-un comunicat. Ei au „discutat de asemenea modalități prin care armistițiul să fie respectat în întregime, între care cea privind aprofundarea coordonării militare între Rusia și SUA”, menționează sursa citată.

Citeşte şi Moscova exclude posibilitatea unui PLAN B pentru Siria

În cursul convorbirii telefonice, cei doi responsabili „s-au axat pe perspectivele de reluare a negocierilor intersiriene pentru pace în cadrul Grupului internațional de sprijin pentru Siria”, se arată în comunicat. Acordul de încetare a focului a intrat în vigoare sâmbătă la ora locală 00:00 (vineri ora 22:00 GMT). Acordul inițiat de Washington și Moscova, de o amploare fără precedent de la declanșarea războiului între regimul sirian și rebeli, a fost respectat sâmbătă în majoritatea principalelor orașe din Siria.

Citeşte şi ARMISTIŢIU în SIRIA: SUA şi Rusia au ajuns la un acord. De când intră în vigoare