Serghei Narîşkin este preşedintele noii Dume de Stat din Rusia

Fostul şef al administraţiei prezidenţiale, Serghei Narîşkin, un apropiat al lui Vladimir Putin, a fost ales miercuri în funcţia de preşedinte al noii Dume de Stat, camera inferioară a parlamentului rus.

RomaniaTV.net
21 dec. 2011, 12:49
Serghei Narîşkin este preşedintele noii Dume de Stat din Rusia

Deputat al partidului de guvernământ Rusia Unită, Narîşkin a fost ales cu 238 de voturi, exact câte mandate are formaţiunea sa în Dumă.

Serghei Narîşkin îi succede la şefia Dumei lui Boris Grîzlov, care a deţinut această funcţie pe parcursul ultimelor două legislaturi, dar a renunţat la mandatul de deputat în noul for legislativ, constituit în urma alegerilor din 4 decembrie, informează Agerpres.

Licenţiat în economie la universitatea din Leningrad (Sankt-Petersburg), Narîşkin a lucrat în anii ’80 la Ambasada URSS în Belgia, apoi, la începutul anilor ’90, la primăria Sankt-Petersburgului, ca şi Vladimir Putin.

Narîşkin, în vârstă de 57 de ani, a deţinut din mai 2008 până în decembrie 2011 postul de şef al administraţiei prezidenţiale ruse. El a mai avut şi anterior funcţii de conducere în guvernul rus.

Potrivit mediei ruse, Serghei Narîşkin ar proveni, ca şi Vladimir Putin, din fostul serviciu secret rus KGB.