Serghei Șoigu rupe tăcerea. Explicația din spatele atacurilor cu 81 de rachete asupra Ucrainei

Rusia a anunțat că a efectuat atacuri aeriene de proporții în Ucraina, ca represalii faţă de o incursiune recentă pe teritoriul rus, pe care o atribuie unor ”sabotori” ai Kievului.

09 mart. 2023, 15:32
Serghei Șoigu rupe tăcerea. Explicația din spatele atacurilor cu 81 de rachete asupra Ucrainei

”Ca răspuns la acte teroriste ale regimului de la Kiev în regiunea (rusă) briansk, la 2 martie, Forţele Armate ale Federaţiei ruse au efectuat atacuri ca represalii masive”, a transmis Ministerul rus al Apărării.

Armata rusă a lansat 81 de rachete asupra Ucrainei, joi dimineață, au spus surse ucrainene. Potrivit specialiștilor, e cel mai mare atac aerian din ultima perioadă. Au fost lansate inclusiv șase rachete hipersonice Kinzhal, dar și opt drone asupra Ucrainei, conform reprezentanților Forțelor Aeriene ucrainene.

Citește și Volodimir Zelenski, anunț de ultimă oră despre o posibilă întâlnire cu Vladimir Putin: ”Putem găsi orice format cu partenerii noștri”

Ucraina a distrus 34 de rachete de croazieră și patru drone Shahed, au spus oficialii. De asemenea, alte drone și rachete ghidate au fost și ele împiedicate să își atingă țintele.

Loviturile de joi au vizat în special infrastructura energetică a Ucrainei. Acestea au afectat alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare din Zaporojia, cea mai mare unitate din Europa, pe care rușii au capturat-o în urmă cu un an.

Alertă în Ucraina! Armata lui Putin, bombardamente masive în Kiev, Harkov și Odessa

Ucraina este în alertă după ce armata lui Putin a lansat o serie de atacuri masive asupra infrastructurilor cheie din Kiev, Harkov și Odesa.

Armata lui Putin, bombardamente masive în Kiev, Harkov și Odessa. Autoritățile ucrainene au anunțat joi că regiunile Harkov şi Odesa, dar și alte regiuni din sudul, estul și vestul Ucrainei, au fost țintele unor lovituri masive.

De mai bine de un an, Rusia bombardează cu rachete și drone instalațiile cheie din Ucraina, afectând astfel viața de zi cu zi a milioane de oameni care se confruntă cu lipsa apei potabile, a încălzirii și a electricității.

”Inamicul a efectuat peste 15 lovituri asupra oraşului şi a regiunii Harkov. Ocupanţii ţintesc din nou instalaţii esenţiale”, a declarat guvernatorul regional, Oleg Sinegubov pe reţelele de socializare.

Guvernatorul a anunțat că zilele trecute o rachetă rusească a lovit o clădire rezidenţială privată din regiunea Harkov. În aceste moemnte nu se cunosc detalii despre pagubele create sau despre numărul victimelor.