Sergiu Nicolaescu a încetat din viaţă

Publicat: Joi, 03 Ianuarie 2013 09:48 // Actualizat: Joi, 03 Ianuarie 2013 15:02 // Sursa: RTV.net

Sergiu Nicolaescu a murit joi dimineaţa la Spitalul Elias din Bucureşti, la vârsta de 82 de ani. Marele regizor fusese operat de peritonită, în 28 decembrie, la Spitalul Elias din Capitală, iar starea sa era uşor favorabilă, conform medicilor.

 

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

"În ultimele 48 de ore, în evoluţia domnului Sergiu Nicolaescu au apărut complicaţii cardiace şi pulmonare severe care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat şi care au condus la deces azi, 3.01.2013, ora 8.20", se arată în comunicatul de presă transmis de Spitalul Elias.

Sergiu Nicolaescu era internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Elias, fiind operat de peritonită în 28 decembrie.

Reprezentanţii Spitalului Elias declarau că intervenţia chirurgicală a avut loc "în contextul afecţiunii digestive cronice benigne cunoscute". Potrivit reprezentanţilor Spitalului Elias, peritonita localizată cu punct de plecare apendicular a fost descoperită intraoperator şi a fost rezolvată laparoscopic.

CITEŞTE ŞI: IMAGINI MEMORABILE. Sergiu Nicolaescu, unul dintre cei mai mari regizori şi actori români VIDEO

Cu o săptămână înainte de internare, Nicolaescu căzuse în timp ce se îndrepta spre garajul său, el suferind un traumatism toracic, respectiv i s-au fisurat câteva coaste.

În 12 decembrie 2012, senatorul PSD Sergiu Nicolaescu le adresa mulţumiri colegilor din Senat pentru perioada petrecută împreună, precizând că nu a mai candidat pentru un nou mandat deoarece mai are puţini ani de trăit pe care vrea să-i termine în profesia sa.

CITEŞTE ŞI Ultimul discurs: Sergiu Nicolaescu a presimţit că moare - Vă spun sincer "La revedere!"

Filmografia lui Sergiu Nicolaescu - regizor, actor de film, scenarist şi producător de film - cuprinde peste 50 de lungmetraje, dintre care cele mai cunoscute sunt "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte" (1971), "Cu mâinile curate" (1972), "Osânda" (1976), "Ultima noapte de dragoste", "Nea Mărin miliardar" (1979), "Ciuleandra" (1985), "Mircea" (1989), "Coroana de foc" (1990), "Triunghiul morţii" (1999), "Orient Express" (2004), "15" (2005), "Supravieţuitorul" (2008).

Dacă filmul "Orient Express" a fost cea mai vizionată premieră românească a anului 2004, probabil că cea mai impresionantă producţie semnată de regizorul Sergiu Nicolaescu a fost "Mihai Viteazul" (1979), cu Amza Pellea în rolul principal - creaţie de referinţă în istoria filmului românesc.

Printre cele mai recente filme ale sale se numără "Ultimul corupt", lansat la începutul acestui an şi care este o continuare a lungmetrajului "Poker" (2010).

Sergiu Nicolaescu a fost ales pentru prima dată parlamentar în 1990, pe listele FSN, iar în actuala legislatură a încheiat al cincilea mandat în Parlament. Singura legislatură în care nu a fost parlamentar a fost cea din 2004-2008. Nicolaescu a fost membru al Comisiilor de cultură din Senat în fiecare legislatură şi a deţinut preşedinţia comisiei în actuala legislatură. El s-a numărat, totodată, printre cei care au luat parte la Revoluţia din 1989.

loading...
10 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 feb 22:14
Votează email 0 email
...lansat la începutul acestui an şi care este o continuare a lungmetrajului “Poker” (2010). Citeste mai mult pe RTV.NET


STIRI SIMILARE...
04 ian 17:14
Răspunde | Votează email 0 email
tarziu
poate e dificil de inteles acest lucru.In realitate este cel mai minunat lucru ce-lputea cere dupa moarte un trac adevarat .Romanii adevarati vin dincolode religia ortodoxa,vin de la ZALMOXE adevaratul nostru d-zeu.Marii nostri strabuni se incinerau,nu se ingropau.Domnia sa a cunoscut adevarata biblie a ramanilor .Varog sa cititi DACIA PREISTORICA alui N.DENSUSEANUsi atunci daca aveti suflet de romani adevarati sa-i respectati decizia .miticii acum ramin mitici nu se ridica niciodata la nivelul valorii.De acolo de sus nu-i luati in seama .astea nu sint RAMANI !Vei fi alaturi de D-zeul nostru ZALMOXE.VESNICA POMENIRE !
04 ian 08:02
...target="_blank">interzice publicarea şi difuzarea de imagini de la înmormântare. Sergiu Nicolaescu a murit, joi, la Spitalul Elias, în urma unor complicaţii cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv...
03 ian 18:14
...pe credincioşi să respecte tradiţia bimilenară a înhumării creştinilor”, potrivit Cancelariei Sfântului Sinod. Sergiu Nicolaescu a murit, joi, la Spitalul Elias, în urma unor complicaţii cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv...
03 ian 13:33
...şi care au condus la deces azi, 3.01.2013, ora 8.20“, se arată în comunicatul de presă transmis de Spitalul Elias. Sursa rtv.net ...
03 ian 10:33
...

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat joi, la vârsta de 82 de ani, a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie impresionantă de peste 60 de filme în care a...
03 ian 10:29
Răspunde | Votează email 0 email
vladescu costin
Dumnezeu sa-l ierte sa-l pomeneasca.S-a mai dus o stea a culturii.
03 ian 10:19
Răspunde | Votează email 0 email
don vito
se va intalni oare si cu cei morti la revolutie?
03 ian 10:04
Răspunde | Votează email 0 email
Apostol Anisoara
mare pacat ca nu mai avem actori asa de buni ca cei care se odihnesc in ceruri, dumnezeu sa-l odihneasca in pace
03 ian 10:01
Răspunde | Votează email 0 email
Sitea Tosa Mihaiela
sa il odihneasca Dumnezeu...
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.7834
RON
20 Feb
noapte 3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H