Sergiu, tăticul călăreţ de la Iaşi, a comis-o din nou. Cătălin Moroşanu, extrem de dezamăgit: „Nu a mai venit la interviu. Aici intervine problema educaţiei”

După ce l-a ajutat cu o casă care, în cele din urmă, a ajuns în proprietatea unor interlopi, Cătălin Moroşanu a vrut să-l ajute pe Sergiu Ciobotaru, tăticul călăreţ de la Iaşi, şi cu un loc de muncă. Tânărul a considerat, însă, oportun să nu se prezinte la interviul de anagajare.

23 iun. 2022, 13:33

Sergiu, tăticul călăreţ de la Iaşi, a primit cadou o casă din donaţiile strânse de Cătălin Moroşanu pentru a trăi în condiţii decente împreună cu soţia şi cu cei trei copii. Cu toate astea, tânărul a decis să revină în ghetou, iar locuinţa pe care i-a oferit-o Moroşanu a ajuns în proprietatea interlopilor. Sergiu Ciobotaru semnase un contract de închiriere urmând să devină proprietarul ei după cinci ani.

Sergiu, tăticul călăreţ de la Iaşi, i-a tras ţeapă lui Cătălin Moroşanu

Pe lângă casă, Moroşanu îi oferise şi un loc de muncă, dar tânărul nu s-a prezentat la interviul de angajare şi nici nu i-a mai răspuns la telefon sportivului.

Am vrut să îl angajez la un moment dat. Hai, mă, te angajez! Nu a mai venit la interviu. Asta este. Până la urmă am făcut un lucru bun în faţa lui Dumnezeu. Stau şi mă gândesc la copiii lui. Cum or să crească ăia acolo când aveau ocazia să crească în casa aia pe care le-am luat-o, să se ducă la o şcoală bună, să reuşească să reuşească ceva în viaţă. Uite că s-au întors înapoi de unde au plecat. Şi aici intervine problema educaţiei. Contează mult ca noi să ne educăm poporul şi să nu mai aibă o astfel de gândire„, a dezvăluit, cu amărăciune, Moroşanu.

Sergiu a devenit celebru în timpul lockdownului când şi-a luat calul din grajd şi a străbătut străzile Iaşiului la galop pentru a ajunge la maternitatea unde soţia lui tocmai născuse.

Citeste si FOTO Armin Nicoară şi Claudia Puican s-au căsătorit în Turcia. Georgiana Lobonţ a fost naşă

Nu am avut bani de un taxi pentru a ajunge la maternitate, așa că m-am dus la grajd, am luat calul și m-am urcat pe el. Nu aveam o șa prin magazie pentru că nu se întâmplă des să merg călare și am încălecat așa. Ajuns la Iași, pentru prima dată m-a oprit un echipaj de la Poliția Rutieră. Le-am explicat cum stau lucrurile, le-a fost milă de mine și m-au lăsat să trec. Am mai călărit eu pe străzile Iașiului și m-a oprit un alt echipaj dar de la Poliția Locală. Au râs de mine dar m-au lăsat și ăștia să plec. Aproape ajuns la maternitate m-a oprit un alt echipaj, dar și ăștia au fost băieți de treabă. Nu m-au amendat. Au înțeles că am și eu o urgență„, declara Sergiu în martie 2020.

Sergiu Ciobotaru a ales sărăcia

Tânărul a reuşit să impresioneze o ţară întreagă, inclusiv pe Moroşanu care a făcut tot ce a putut pentru a-i asigura lui Sergiu şi familiei lui un trai mai bun. În cele din urmă, Moroşanu avea să fie extrem de dezamăgit de comportamentul tânărului.

L-am ajutat. Primeam telefoane de la oameni. Câte lucruri a primit de la toţi românii, au donat haine. Avea cont de euro şi cont de lei. În două săptămâni şi jumătate, am strâns 43.000 de euro. I-am găsit casă la 37.000 de euro. I-a lăsat fostul proprietar carne în frigider, că avea nevoie. Primul lucru pe care l-am văzut că scârţâie, am vrut să îl angajez, l-am progranat la vizita medicală, nu mi-a mai răspuns la telefon, nici el, nici fratele lui, nici tatăl lui.

M-am supărat pe el, vorbisem în Iaşi să îl angajez. Aflu dup-aia că a condus maşina fără carnet, dar toţi greşim. M-a deranjat că s-a mutat de acolo, a cheltuit toţi banii şi s-a întors tot în sărăcia aia, în mocirla aia”, a dezvăluit Cătălin Moroşanu la AS.RO LIVE.

Citeste si Ovidiu Cuncea a dat gâsca Francesca pe Sfintele Daruri. Motivul real pentru care fostul asistent din emisiunea „Ciao Darwin” a ales să devină preot: „Am văzut-o pe Maica Domnului ieşind din icoană”