Noi agresiuni sexuale în Germania: 26 de femei hărţuite de bărbaţi necunoscuţi. Procurorii au deschis o anchetă

Procurorii germani anchetează plângerile formulate de 26 de femei care au fost hărțuite sexual la un festival de muzică organizat la finalul săptămânii trecute în orașul Darmstadt, din vestul Germaniei, a anunțat miercuri un purtător de cuvânt al poliției germane, potrivit Reuters.

01 iun. 2016, 12:31
Noi agresiuni sexuale în Germania: 26 de femei hărţuite de bărbaţi necunoscuţi. Procurorii au deschis o anchetă

”Femeile au reclamat faptul că au fost înconjurate de mici grupuri de bărbați care le-au atins în mod inadecvat”, a spus reprezentantul poliției, adăugând că dosarul se află acum pe masa procurorilor.

Incidentul reprezintă un nou semnal de alarmă în Germania după seria de agresiuni sexuale comise în noaptea de Anul Nou la Koln și în alte orașe germane, autorii fiind în majoritatea cazurilor imigranți nord-africani, ceea ce a alimentat criticile față de politica tolerantă promovată de cancelarul Angela Merkel în domeniul migrației, scrie Reuters, citată de Agerpres.

Merkel s-a opus măsurilor unilaterale, precum controale frontaliere mai stricte și plafonarea numărului de intrări zilnice pe teritoriul german.

Citeşte şi Refugiaţii de sex masculin nu mai au voie la piscinele publice din Germania, după ce mai multe femei au fost agresate

Poliția din Darmstadt, unde a avut loc un festival de muzică la care au asistat 300.000-400.000 de spectatori, a declarat că a arestat duminică trei bărbați suspecți, cu vârste cuprinse între 28 și 31 de ani. Doi dintre ei sunt solicitanți de azil, iar al treilea — de origine pakistaneză — trăia de mai mult timp în Germania. Nu este clar dacă și acesta din urmă a cerut azil.

Potrivit Biroului federal de statistică german (Destatis), Germania a înregistrat anul trecut două milioane de migranți, dintre care 860.000 au plecat ulterior în alte țări.

Drept rezultat, în Germania s-au stabilit 1,14 milioane de imigranți în 2015, cel mai ridicat nivel anual al acestui indicator din istoria țării. În 2014, numărul migranților sosiți în Germania s-a ridicat la 1,34 milioane, dintre care 766.000 au plecat spre alte țări, rezultând un aflux de 577.000 de imigranți.