Seria masacrelor continuă în Siria: Peste o sută de oameni ucişi în Hama VIDEO

Încă un masacru şochează Siria. Peste 100 de oameni, între care femei şi copii, au fost ucişi într-un sat din provincia Hama, situată în centrul ţării.

RomaniaTV.net
07 iun. 2012, 05:57
Seria masacrelor continuă în Siria: Peste o sută de oameni ucişi în Hama VIDEO

Potrivit rebelilor, cel puţin 40 dintre victime erau femei şi copii. Imaginile de amatori de la faţa locului sunt cutremurătoare.

Potrivit opoziţiei din Siria, masacrul a fost comis de trupele loiale preşdintelui Bashar al Assad. Unele victime au fost înjunghiate, iar altele au murit arse de vii, după ce casele le-au fost lovite de rachete.

Mai multe înregistrări video realizate de amatori imediat după masacru au fost postate pe site-urile de socializare. Imaginile arată scene cutremurătoare cu bebeluşi morţi, plini de vânătăi, cadavre mutilate şi case făcute scrum.

Guvernul de la Damasc a negat orice implicare. Incidentul a scos însă pe străzi sute de oameni care au cerut demisia lui Bashar al Assad.

În urmă cu numai două săptămîni, un alt masacru a avut loc în oraşul Hula din vestul Siriei. Peste 100 de oameni au fost ucişi atuncim, printre ei şi două românce. Forţele armate loiale lui Bashar al Assad au fost acuzate de comiterea măcelului, însă preşdintele de la Damasc a negat orice implicare.