Serialul TV indian „Mătuşica Hitler” îi ofensează pe evreii americani VIDEO

Conducătorii unui serial de televiziune indian au fost solicitaţi să schimbe numele Hitler din telenovelei pe care o produc după ce situaţia a generat un scandal în Statele Unite ale Americii.

RomaniaTV.net
25 nov. 2011, 15:11
Serialul TV indian „Mătuşica Hitler” îi ofensează pe evreii americani VIDEO

Liga Anti-Defăimare, o asociaţie americană de luptă împotriva antisemitismului, a contactat conducerea postului de televiziune indian Zee TV pentru a le cere să schimbe numele serialului lor intitulat „Hitler Didi” (Mătuşa Hitler) din cauza legăturilor care se pot face cu numele sinistrului personaj, anunţă publicaţia online International Business Times. Asociaţia americană a catalogat numele serialului ca fiind revoltător.

„Haideţi să lăsăm numele Hitler ca o referire exclusivă la un monstru de o răutate fără margini şi să nu bagatelizăm legătura sa cu Holocaustul cu un simplu titlu de telenovelă”, a cerut directorul ONG-ului american, Abraham H Foxman, un supravieţuitor al lagărelor naziste boss-ului Zee TV Punit Goenka. „Vă cerem insistent să reconsideraţi titlu producţiei dumneavoastră”.

Foxman a adăugat că trebuie întreprinse acţiuni „din respect pentru cei peste 6 milioane de oameni care au pierit în Holocaust”.

Serialul, în care joacă vedeta indiană Rati Pandey, a avut premiera pe 7 noiembrie şi a fost difuzat deja în reţeaua naţională Zee TV şi exportat în ţări care au contract cu reţeaua, inclusiv în Statele Unite ale Americii.

Într-o declaraţie oficială conducerea Zee TV a anunţat că îşi cere scuze pentru incident şi că va schimba numele serialului: ” (…) n-a fost creat pentru a supăra pe nimeni iar dacă s-a întîmplat asta ne cerem mii de scuze”.