Serviciile de informaţii militare slovace, suspectate că urmăresc jurnalişti

Serviciile de informaţii militare slovace au ajuns în vizorul Parchetului general, luni, în urma unor suspiciuni privind eventuale interceptări ilegale ale telefoanelor jurnaliştilor.

RomaniaTV.net
22 nov. 2011, 06:47
Serviciile de informaţii militare slovace, suspectate că urmăresc jurnalişti

„Ne-am aplecat asupra acestei afaceri în urma acuzaţiilor presei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului general, Jana Tokoloyova, citată de Mediafax.

Jurnaliştii de la cotidianul Pravda şi de la postul de televiziune TA3 au fost plasaţi sub supraveghere, potrivit Pravda şi cotidianului Novy Cas de luni. Principalul tabloid slovac, Novy Cas susţine că deţine documente ale serviciilor de informaţii militare cu transcrierea interceptărilor telefonice, care conţin elemente sensibile cu privire la starea de sănătate şi viaţa intimă a persoanelor vizate.

Premierul în exerciţiu, Iveta Radicova, a anunţat luni că l-a convocat pe ministrul Apărării, Lubomir Galko, responsabil cu serviciile militare. Ea s-a pronunţat pentru deschiderea unei anchete parlamentare. Galko s-a apărat de acuzaţiile formulate de cele două ziare. Potrivit lui, serviciile militare de informaţii au recurs la interceptări telefonice doar în colaborare cu poliţia şi cu autorizarea justiţiei.