Serviciile de spionaj ale lui Putin, anunț teribil: SUA ar pregăti atacuri asupra unor ținte din Rusia VIDEO

Invazia Rusiei în Ucraina a împins relațiile cu Statele Unite la cel mai scăzut nivel de la crizele din timpul Războiului Rece și până acum.

13 feb. 2023, 14:53
Serviciile de spionaj ale lui Putin, anunț teribil: SUA ar pregăti atacuri asupra unor ținte din Rusia VIDEO

Războiul lui Putin din Ucraina se îndreaptă spre granița unui an de zile, însă desfășurarea lui este plină de neprevăzut, în continuare, din cauza implicării masive a SUA. Acum, Servicul de Informații Externe (SVR) al Rusiei anunță că Statele Unite ar pregăti militanți islamiști pentru a ataca obiective din Rusia.

SVR susține că deține informații conform cărora 60 de teroriști au fost recrutați de SUA și sunt antrenați la o bază americană din Siria, pentru misiuni în interiorul Rusiei, potrivit agenției de știri Reuters, preluată de Jerusalem Post.

Serviciul de spionaj extern al Rusiei a anunțat luni, 13 februarie 2023, că a primit informații potrivit cărora armata americană pregătește militanți islamiști pentru a ataca obiective din Rusia și din fosta Uniune Sovietică.

Armata lui Zelenski, succes imens. Cum a ramas Putin fără 31 de tancuri într-o singura zi VIDEO

Serviciul de informații externe al Rusiei, condus de un aliat al președintelui Vladimir Putin, a spus că a primit informații potrivit cărora 60 de astfel de militanți din grupări afiliate la Statul Islamic și Al-Qaida au fost recrutați și se antrenează la o bază americană din Siria.

„Aceștia vor avea sarcina de a pregăti și de a efectua atacuri teroriste împotriva diplomaților, funcționarilor publici, ofițerilor de poliție și personalului forțelor armate”, a declarat Serviciul de Informații Externe, cunoscut după inițialele SVR.

„O atenție specială este acordată atragerii de imigranți din Caucazul de Nord rusesc și din Asia Centrală”, a precizat SVR într-un comunicat. Agenția nu a publicat informațiile din spatele afirmației sale, iar Reuters nu a putut să le verifice în mod independent.

Război în Ucraina. Lovitură năprasnică a Rusiei duminică seara, atac cu drone sinucigaşe şi rachete în marile oraşe

SVR, care făcea parte din puternicul KGB din epoca sovietică, este condusă de Serghei Narîșkin, care s-a întâlnit cu directorul CIA, William Burns, anul trecut, la Ankara.

Invazia Rusiei în Ucraina a împins relațiile cu Statele Unite la cel mai scăzut nivel de la crizele din timpul Războiului Rece și până acum.

Putin cataloghează Statele Unite drept un imperiu care a refuzat în mod repetat să țină cont de interesele rusești de la căderea Uniunii Sovietice în 1991. Președintele Joe Biden îl cataloghează pe Putin drept un autocrat care reprezintă o amenințare majoră pentru Statele Unite.

SUA îşi avertizează cetăţenii: Plecaţi imediat din Rusia

Statele Unite le-au transmis cetăţenilor lor să părăsească imediat Rusia din cauza războiului din Ucraina şi a riscului de arestări arbitrare sau de hărţuire din partea forţelor de ordine ruse, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Ambasadei SUA la Moscova.

„Cetăţenii americani care locuiesc sau călătoresc în Rusia ar trebui să plece imediat. Daţi dovadă de prudenţă sporită, pentru că există riscul de a fi reţinuţi în mod abuziv. Nu călătoriţi în Rusia”,  transmite Ambasada SUA la Moscova, în condiţiile în care Washingtonul a trimis la post de curând un nou ambasador.

Statele Unite şi-au avertizat în repetate rânduri cetăţenii săi să părăsească Rusia. Ultimul avertisment public de acest fel a fost în septembrie, după ce preşedintele Vladimir Putin a ordonat o mobilizare parţială.

„Serviciile de securitate ruse au arestat cetăţeni americani în baza unor acuzaţii false, au ţintit cetăţeni americani din Rusia pentru a-i deţine şi hărţui, le-au refuzat un tratament corect şi transparent şi i-au condamnat în procese secrete sau fără a prezenta dovezi credibile”, avertizează Ambasada SUA. „Autorităţile ruse aplică în mod arbitrar legile locale împotriva cetăţenilor americani care sunt lucrători ai unor organizaţii religioase şi au deschis anchete penale discutabile împotriva cetăţenilor americani implicaţi în activităţi religioase”, adaugă comunicatul reprezentanţei diplomatice americane. În ianuarie, Serviciul Federal rus de Securitate(FSB) anunţase că a deschis un dosar penal împotriva unui cetăţean al Statelor Unite sub suspiciunea de spionaj.