Serviciile secrete israeliene au dreptul de a accesa e-mailurile turiştilor

Reprezentanţii serviciilor de securitate israeliene au obţinut dreptul legal de a cere turiştilor care sosesc pe aeroportul internaţional Ben-Gurion din Tel-Aviv acces la e-mailurile lor personale, relatează joi canalul rus de televiziune RT, citând o declaraţie a consilierului juridic al guvernului israelian Yehuda Weinstein. În cazul în care turistul refuză să se conformeze acestei cerinţe, acestuia i s-ar putea interzice intrarea pe teritoriul statului evreu.

RomaniaTV.net
25 apr. 2013, 09:57
Serviciile secrete israeliene au dreptul de a accesa e-mailurile turiştilor

Consilierul juridic al guvernului israelian Yehuda Weinstein a subliniat că serviciile de securitate pot cere accesul la datele de e-mail în cazul în care o persoană le trezeşte suspiciuni, indicând că nu este nevoie ca turiştii să furnizeze şi parola e-mail-ului lor, este suficient pentru a intra în contul lor personal, potrivit Agerpres.

Serviciul israelian de securitate internă, Shin Bet, a început să ceară acces la e-mailul celor care sosesc în Israel încă din 2012, în principal turiştilor cu nume arabe.

În luna mai anul trecut, două rezidente din SUA, de origine palestiniană, au fost reţinute în aeroportul Ben-Gurion. Ofiţeri de securitate au obţinut acces la e-mailul uneia dintre ele pentru a citi mesajele care conţineau cuvintele-cheie Palestina, Israel, Cisiordania şi Mişcarea de solidaritate internaţională. După cinci ore de interogatoriu şi încă trei de aşteptare, celor două femei le-a fost refuzată intrarea în Israel.