Serviciul Român de Informaţii s-a constituit parte civilă în dosarul Hexi Pharma

Serviciul Român de Informatii s-a constituit ca parte civila in dosarul Hexi Pharma SRL pentru suma de 12.600 lei, TVA inclus, reprezentand contravaloarea contractului subsecvent nr.90/3 din 26.01.2016, reziliat la data de 03.02.2016 de catre Unitatea Militara 0502 Bucuresti, anunţă un comunicat al SRI postat pe pagina de Facebook.

28 apr. 2017, 13:18
Serviciul Român de Informaţii s-a constituit parte civilă în dosarul Hexi Pharma

Comunicatul Serviciului Român de Informaţii vine în urma articolului jurnalistului Cătălin Tolontan în care arăta că „32 de spitale publice și private se declară înșelate în procesul Hexi Pharma! Dar nu spitalul SRI! Pe lista celor care s-au constituit parte civilă sunt atât mari unități de stat, cât și rețele private. Interesant e că lipsește Spitalul SRI, cel care a avut numeroase contracte cu Hexi Pharma!”.

„In ceea ce priveste Spitalul Agrippa Ionescu, acesta a restituit catre Hexi Pharma produsele achizitionate, drept pentru care respectiva societate a stornat facturile prin care se efectuase plata.

La data de 11.08.2016, Hexi Pharma Co SRL a transmis confirmarea debitului de 12.314,16 lei fata de unitatea noastra.

In consecinta, unitatea noastra spitaliceasca detine o creanta certa, lichida si exigibila, fata de care Hexi Pharma Co SRL si-a manifestat disponibilitatea de a o plati”, se mai arată în comunicatul SRI.

Reacţia lui Tolontan: SRI nu realizează absurdul

„Serviciul explică faptul că Unitatea Militară 0502 Bucuresti s-a constituit parte civilă și că spitalul Spitalul Agripa Ionescu nu s-a constituit pentru că a restituit produsele și a primit promisiuni de la Hexi că va lua banii înapoi.

Să le luăm pe rând, logic, ceea ce pare că SRI nu vrea să facă:

    Nu există pe portalul justiției nici o parte civilă în cazul UM 0502. S-o fi constituit UM 0502, care este spitalul de la Balotești, ca parte civilă. Dar unde s-a constituit dacă nu la instanță?
    Când vorbește despre cel de-al doilea spital, Agripa Ionescu, SRI atinge penibilul și ne măsurăm cuvintele. Ce spune SRI? Că spitalul său a returnat produsele și că Hexi a promis că-i va da banii înapoi.

Realizați, evident, absurdul.

În primul rând, Gazeta a scris că spitalul nu s-a constituit parte civilă în proces. Ceea ce e 100% adevărat! Unde suntem în eroare?!

Că va lua sau nu va lua banii înapoi e altă discuție.

De fapt, având aerul că toți suntem proști, SRI neagă o știre care spune că spitalul său nu a intrat în procesul Hexi Pharma, dar nu face decât să explice de ce nu a intrat în proces.

Nu neagă că absentează, explică de ce absentează.

Și ajungem la apogeul cinismului cu care SRI tratează cazul Hexi Pharma.

De fapt, cinism acordat pacienților spitalului său, care sunt angajații SRI.

Faptele sunt următoarele: timp de ani de zile, spitalul SRI a folosit produse contrafăcute și ineficiente. Ca și alte 340 de spitale din țară.

Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. dr. Agripa Ionescu” a încheiat 55 de contracte cu Hexi Pharma în perioada 2011-2015 în valoare totală de 101.000 lei.

UM 0502 a încheiat două contracte cu Hexi Pharma pentru săpun lichid dezinfectant, primul în 2013 și al doilea, în 2015, în valoare totală de 350.000 lei.

Viețile oamenilor au fost afectate.

Și pentru că returnează ultimul lot și firma promite că îi dă banii înapoi spitalul SRI, acesta susține că nu are de ce să ceară depăgubiri!

Pe înțelesul celor din SRI care își insultă oamenii făcând publică această reacție: e ca și cum v-ați duce la magazin, ați cumpăra smântână stricată, v-ați îmbolnăvi, dar pentru că vă dă banii pe cutia de smântână înapoi voi sunteți mulțumiți”, scrie Tolo.