SEX-TAPE cu o JURNALISTĂ expulzată din Rusia, folosit pentru şantaj. Cine vrea TĂCEREA ziaristei DE INVESTIGAŢII

Natalia Morari este unul dintre cei mai apreciaţi jurnalişti de investigaţii din Republica Moldova. Ea a dezvăluit într-un interviu că a fost ameninţată de mai multe ori inclusiv de instituţii ale statului, la un momentdat fiind invitată să vizioneze un film în care apărea în ipostaze intime alături de soţul ei.

RomaniaTV.net
02 iun. 2017, 08:36
SEX-TAPE cu o JURNALISTĂ expulzată din Rusia, folosit pentru şantaj. Cine vrea TĂCEREA ziaristei DE INVESTIGAŢII

În unele cazuri, anumite persoane chiar i-au amenințat mama, sugerându-i să-și „liniștească” fiica. Natalia Morari a fost până la finalul anului 2007 jurnalist la un ziar din Moscova, dar a fost expluzată din ţară după ce a publicat materiale despre corupţia de la vârful statului rus. De când lucrează în Republica Moldova, Natalia spune că se întâlneşte tot mai des cu situații în care i se spune să fie mai cuminte.

Ameninţată că i s-ar putea plasa droguri în haine

„De exemplu, eu am văzut video în care eu făceam dragoste cu bărbatul meu în apartamentul pe care eu îl închiriam. De exemplu, eu am fost preîntâmpinată de oameni din Procuratura Generală să am grijă de hainele mele personale, pentru că aș putea găsi droguri în timpul perchezițiilor care ar putea să aibă loc. După aceasta eu am încetat să merg în orice fel de localuri în care eu nu am încredere”, a declarat Natalia Morari în cadrul unei conferințe. Totodată, jurnalista a subliniat faptul că i s-a sugerat, de mai multe ori, să plece din țară, întrucât un dosar penal ar putea fi pornit pe numele ei.

Îi este interzisă intrarea în Rusia de 10 ani

Natalia Morari a devenită celebră după ce la începutul lunii decembrie 2007 a publicat un articol intitulat „Banii negri ai Kremlinului”, în care descria folosirea ilegală a fondurilor bănești pentru a păstra toate partidele importante din Rusia dependente de autorități. Pe 16 decembrie, când Morari se întorcea în Rusia dintr-o deplasare de o săptămână în Israel, la trecerea controlului documentelor în Aeroportul Domodedovo, i s-a comunicat că, la decizia FSB, i-a fost interzisă intrarea în Rusia. Atunci jurnalista a fost nevoită să zboare la Chişinău. Morari nu era cetățeană a Rusiei; imediat după absolvirea Universității din Moscova ea a depus cerere și documente pentru a i se acorda cetățenia Rusiei, pe care ar fi trebuit să o primească în aprilie 2008. Pe 21 august 2008, i-a fost refuzată acordarea cetățenia Rusiei, cu motivul – „apeluri la deturnarea orânduirii constituționale a Federației Ruse prin forță și amenințare a securității naționale”.

Citeşte şi Jurnalist împuşcat mortal, în Rusia. Bărbatul avea 42 de ani