Sezonul 2020 de Formula 1 va număra 17 curse în total

Formula 1 a anunţat marţi că alte patru curse vor fi incluse în calendarul sezonului 2020, care va ajunge astfel la un total de 17 etape, relatează EFE, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
25 aug. 2020, 12:08
Sezonul 2020 de Formula 1 va număra 17 curse în total

Organizatorii Formula 1 au precizat că Turcia, Bahrain cu două Grand Prix-uri şi Abu Dhabi s-au adăugat în programul acestui sezon, iar la unele curse va exista un acces limitat al spectatorilor. 

Marele Premiu al Turciei se va disputa la Istanbul (13-15 noiembrie), Bahrain va găzdui două curse în intervalele 27-29 noiembrie, respectiv 4-6 decembrie, în timp ce circuitul Yas Marina din Abu Dhabi va pune capăt sezonului în perioada 11-13 decembrie.

Citeşte şi: Restart în Formula 1: Mercedes a dominat prima şedinţă de antrenamentele din sezonul 2020

Turcia revine în Formula 1 pentru prima oară din 2011, în timp ce Marele Premiu al Chinei de la Shanghai a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

La Marele Premiu al Rusiei, programat la Soci în luna septembrie, organizatorii au pus deja în vânzare bilete pentru un număr limitat de spectatori. Primele şase Grand Prix-uri ale sezonului, care a debutat în Austria începând cu luna iulie, s-au disputat fără spectatori.

Până marţi, Formula 1 avea confirmate doar 13 curse, toate în Europa, după anularea celor din continentul american. Calendarul original al sezonului 2020 prevedea 22 curse, dar totul a fost dat peste cap de Covid-19. 

Citeşte şi: FORMULA 1. Premieră istorică, anul acesta se vor disputa două etape la Silverstone. Calendarul pe 2020 are opt etape

Primul Grad Prix din Vietnam, amânat din luna aprilie, nu se va mai disputa, iar anularea lui urmează să fie confirmată oficial. Au fost deja anulate cursele din Japonia, Singapore, Azerbaidjan şi Australia.

Circuitul Sakhir, din Bahrain, devine al treilea care va găzdui o cursă dublă, după Red Bull Ring (Austria) şi Silverstone (Marea Britanie).