SF. PARASCHEVA. MINUNI la racla Cuvioasei din Iaşi. Medicii nu le dădeau vreo şansă, dar credinţa i-a VINDECAT

SF. PARASCHEVA 2014. Zeci de mii de credincioşi se înghesuie anual în preajma zilei de 14 octombrie la racla moaştelor Sfintei Cuvioase Parascheva, pentru a se ruga de sănătate, bunăstare şi linişte pentru ei şi apropiaţi. Nu puţini sunt cei care vin an de an la Catedrala mitropolitană din Iaşi pentru a se închina la moaştele Cuvioasei ale cărei minuni au ajuns să fie cunoscute nu doar pe plaiuri mioritice, ci în întreaga lume ortodoxă. Iar poveştile despre miracolele acesteia sunt nenumărate.

RomaniaTV.net
13 oct. 2014, 20:21
SF. PARASCHEVA. MINUNI la racla Cuvioasei din Iaşi. Medicii nu le dădeau vreo şansă, dar credinţa i-a VINDECAT

SFANTA PARASCHEVA este percepută în popor ca fiind milostivă şi având un suflet mare şi bun, rugăciunile ei către Dumnezeu ocrotindu-i pe oameni de furtuni, trăsnete, grindină şi nenorocirile naturii, dar aducându-le şi alinare în faţa necazurilor vieţii.

Numeroase persoane cu probleme medicale grave, care nu mai au nicio speranţă de la medici, sau apropiaţi ai acestora au venit de-a lungul timpului la racla cu moaştele Sfintei Parascheva ca să se roage pentru miracole. Şi nu o dată rugile le-au fost ascultate.

Un copil de trei ani care rămăsese brusc fără grai, fără ca medicii să găsească vreo explicaţie, a fost adus de mama sa la SFÂNTA PARASCHEVA. Pe când femeia se ruga cu lacrimi la racla cu Sfintele Moaşte, deodată copilul a strigat „Mamă, mamă! Aici este Doamne, Doamne!”, aducându-i femeii o nemărginită bucurie în suflet pentru că rugăciunea îi fusese ascultată.

Un inginer bolnav de plămâni fusese internat în spital pentru o operaţie, dar medicii tot amânau intervenţia. În acest timp, mama sa a mers la moaştele Cuvioasei Parascheva, cerându-i sănătate pentru fiul ei. În mod miraculos, medicii au observat că leziunile pulmonare s-au vindecat în chip miraculos şi i-au spus bolnavului că nu mai este nevoie să fie operat pentru că s-a vindecat într-un mod inexplicabil pentru ei. „Este cineva care se roagă lui Dumnezeu pentru dumneavoastră!”, i-au spus medicii bărbatului.

SFANTA PARASCHEVA. Povestea HALUCINANTĂ a femeii care a murit la câţiva metri de raclă

Un bărbat a cărui faţă fusese cuprinsă de nişte bube urâte care supurau şi erau, pe deasupra, şi foarte dureroase s-a vindecat ca prin minune după ce soţia i-a adus o batistă pe care o atinsese de moaştele Sfintei Parascheva în timp ce se ruga pentru sănătatea soţului său. Femeia a mers să se închine la Cuvioasa Parascheva pentru că niciun tratament şi nicio alifie prescrisă de medici nu l-au ajutat pe soţul ei, rănile extinzâdu-se după fiecare tratament. Femeia a atins de moaştele Sfintei batista curată pe care o avea la ea, iar când a ajuns acasă, a pus batista pe faţa soţului. Durerile s-au potolit pe loc, iar după o săptămână au dispărut şi bubele.

Într-o zi, o femeie de 40 de ani a intrat în Sfânta Mitropolie, alergând prin biserică şi plângând în hohote. Un preot care se afla atunci în biserică a întrebat-o ce are, iar aceasta i-a spus că de la o sinuzită netratată a ajuns să aibă creierul acoperit de puroi şi avea nevoie de o operaţie foarte grea la care era puţin probabil să reziste, iar medicul îi spusese că nu mai are ce să facă, decât să aştepte moartea. Preotul a întrebat-o dacă crede în Dumnezeu, iar femeia a spus că da, dar că mergea rar la biserică, având serviciu, copii şi sărăcie mare. Atunci, el i-a făcut pomelnic şi a dus-o la Cuvioasa, unde s-a închinat. Preotul povesteşte că peste trei luni a întâlnit-o pe stradă, sănătoasă şi voioasă. Femeia i-a spus atunci slujitorului Domnului că la vreo trei săptămâni după ce a dat pomelnicul, a început să-i curgă puroi din nas şi a curs mult timp. „S-a scurs toată infecţia de pe creier şi m-am făcut sănătoasă”, i-a spus femeia, recunoscătoare pentru minunea care se făcuse.

Începuse să orbească, dar s-a însănătoşit după câteva ceasuri de rugăciuni

Un preot din Ardeal care era bolnav de plămâni a simţit că începe să orbească, după ce făcuse foarte multe injecţii cu antibiotice. Când s-a dus la doctor, acesta i-a confirmat nenorocirea. Imediat, preotul s-a urcat în tren şi a mers la Iaşi, unde, găsind Catedrala era închisă, pentru că ora era înaintată, a înghenuncheat afară, lângă peretele unde erau moaştele Sfintei Parascheva, şi s-a rugat câteva ceasuri, plângând. A doua zi a simţit că este sănătos şi nu mai avea probleme nici cu ochii, nici cu plămânii şi s-a întors la mănăstirea din Ardeal unde slujea şi până atunci.

SFANTA PARASCHEVA: Ce NU AI VOIE să faci de SF. CUVIOASA PARASCHEVA

Odată, a venit de la Bucureşti o doamnă, aducând în dar Sfintei Parascheva un covor persan, mare şi frumos. Preotul care era la racla Cuvioasei a întrebat-o ce înseamnă acest dar. Dânsa i-a povestit că soţul ei, bărbat de 45 de ani, s-a îmbolnăvit şi, cu tot progresul medicinei, doctorii nu găseau leac la boala lui, spunându-i să se pregătească de moarte, că are cancer. Dar, într-o zi, a venit la ei acasă un prieten care le-a spus că pleacă la Iaşi, sfătuindu-i să-i dea bani şi pomelnic să îl ducă el la Sfânta Parascheva. Peste două luni, bărbatul s-a făcut sănătos fără nici un tratament şi, drept mulţumire, soţia sa, personal, a adus acest covor la Sfânta Parascheva.

Sfânta i s-a arătat în Bulgaria: „Să vii la mine!”

În anul 1968 se povesteşte că la Mitropolie a venit o femeie din Bulgaria, care a povestit că avea un singur băiat, care a ajuns la facultate în anul al II-lea şi a înnebunit subit, ajungând să fie ţinut într-o cuşcă. Ea întotdeauna fusese credincioasă, în schimb soţul ei era ateu şi întotdeauna îl blestemase pe copilul lui şi Îl înjura pe Dumnezeu. Într-o noapte, după ce i se îmbolnăvise băiatul, a visat o femeie înaltă, îmbrăcată în negru, care i-a spus: „Dacă vrei să fie sănătos copilul tău, să vii la mine!”. Femeia n-a întrebat unde să meargă şi cine era cea pe care a visat-o. Însă, peste vreo două luni, a visat aceeaşi femeie, care i-a spus acelaşi lucru ca şi prima dată. A întrebat-o cine este şi ea i-a spus că este Sfânta Parascheva din Iaşi. Femeia, care locuia la Sofia, a făcut toate demersurile pentru a putea ajunge în România şi a mers la Iaşi pentru a se ruga pentru sănătatea fiului ei. Preotul a sfătuit-o cum să se roage şi să lase un pomelnic, iar femeia a stat până seara lângă raclă, rugându-se. După un an, a venit, împreună cu mama ei de 90 de ani, să-i mulţumească Sfintei Parascheva că băiatul ei se făcuse complet sănătos şi îşi continua studiile.

Cuvioasa Parascheva, ocrotitoarea familiilor

În anul 1955, o familie din Iaşi nu avea înţelegere în casă. Într-o seară, femeia disperată a părăsit căminul. Zadarnic au căutat-o soţul şi fiica. Şi după ce fetiţa s-a culcat, tatăl ei a alergat la Sfânta Parascheva şi s-a rugat cu lacrimi să-i întoarcă soţia cu bine în familie. Întorcându-se acasă, după o oră a bătut cineva în uşă. Era soţia, care avea chipul palid şi i-a spus soţului că a vrut să îşi pună capăt zilelor. „Diavolul mi-a dat în gând să mă sinucid. De aceea, m-am aşezat pe linia trenului aproape de gara Nicolina. Dar, la ora opt seara, pe când venea un tren cu viteză, fiica noastră, îmbrăcată în alb, a venit la mine, m-a apucat repede şi m-a aruncat afară de pe linie. Aşa am scăpat de moarte şi de osânda iadului”, a povestit ea. „Femeie, în seara aceasta, la ora opt, fiica noastră era culcată, iar eu mă rugam pentru tine. Aceea care te-a salvat nu era fiica noastră, ci însăşi Sfânta Parascheva! Să-i mulţumim ei, căci ea te-a scăpat de această cumplită şi dublă moarte, trupească şi sufletească!”, a fost răspunsul bărbatului.

Anul acesta, un cuplu tânăr care se străduia de multă vreme să aibă un copil a venit la racla Cuvioasei pentru a-i mulţumi că le-a ascultat rugăciunile. Dacă anul trecut au venit să se închine şi să se roage Sfintei să-i ajute să aibă un copil, după ce metodele medicale dăduseră greş, acum cei doi au venit împreună cu copilul care li s-a născut. „Rugăciunile ne-au fost ascultate”, au povestit cei doi. „Am venit chiar acum cu minunea”, a spus fericitul tătic.