Sfanta Parascheva a adus primii pelerini la Iaşi: „Au greşit un pic data, dar vor reveni”

CUVIOASA PARASCHEVA. Primele autocare cu pelerini au sosit deja la Iaşi, chiar dacă mai e o săptămână până când moaştele Sfintei Parascheva vor fi scoase afară din Mitropolie. Peste şapte mii de pelerini sunt aşteptaţi sâmbătă pentru a se închina la moaştele Sfintei. În fiecare an, zeci de mii de credincioşi se înghesuie în preajma zilei de 14 octombrie la racla moaştelor Sfintei Cuvioase Parascheva, pentru a se ruga de sănătate, bunăstare şi linişte

06 oct. 2015, 08:53
Sfanta Parascheva a adus primii pelerini la Iaşi: „Au greşit un pic data, dar vor reveni”

CUVIOASA PARASCHEVA. Cinci autocare din Bucureşti au sosit deja încă de sâmbătă la Iaşi, cu toate că Sfânta Parascheva va fi scoasă din Mitropolie abia pe parcursul acestei săptămâni. 

„Sâmbătă, am beneficiat de prezenţa primelor cinci autocare care au venit la Sfântă, au greşit un pic data, şi vor reveni şi în perioada în care trebuie“, a spus primarul interimar Mihai Chirica, potrivit ziaruldeiasi.ro

Sâmbătă, 10 octombrie, sunt aşteptaţi peste şapte mii de credincioşi iar autorităţile locale iau în calcul posibile probleme în trafic. „La acel moment vom recomanda închiderea traficului pe Splai Bahlui mal stâng pentru a oferi posibilitatea de parcare“, a spus Georgel Grumeza, şeful Poliţiei Locale.

Pe toată durata sărbătorii, străzile din jurul Mitropolii vor fi închise pentru a face loc pelerinilor veniţi să se roage la moaştele Sfintei Parascheva.

Cu ocazia sărbătorii Cuvioasei Parascheva, la Iaşi va fi şi un concert de zile mari.Cântăreţi precum Smiley, Delia şi James Arthur vor urca pe scenă.

Citeşte şi SFANTA MARIA. Imagini impresionante de la Mănăstirea Nicula. 20.000 de pelerini au făcut noapte albă VIDEO

 

loading...