Sfântul Andrei 2021. Cele mai eficiente şapte ritualuri de dragoste pentru aflarea ursitului

Noaptea Sfântului Andrei este considerată, din cele mai vechi timpuri, una magică. Este noaptea în care sufletele rătăcite umblă libere, animalele prind glas, iar vrăjile de dragoste sunt mai puternice ca niciodată.

29 nov. 2021, 14:32
Sfântul Andrei 2021. Cele mai eficiente şapte ritualuri de dragoste pentru aflarea ursitului

Sfântul Andrei 2021. Pe lângă celebrul ritual pentru aflarea ursitului care presupune introducerea unui fir de busuioc sub pernă, mai există o serie de ritualuri magice mai puţin cunoscute, unele dintre ele preluate de la străini.

Sfântul Andrei 2021. Şapte ritualuri magice pentru aflarea sufletului-pereche

1. “Turtuca Sfântului Andrei” este o turtă subţire obţinută din făină de grâu, apă şi multă sare. Se coace pe plită şi se mănâncă înainte de culcare. Cel care îi va apărea fetei în vis şi-i va aduce apă să-şi potolească setea este cel ales.

2. “Metoda oglinzii”. În noaptea de 29 spre 30 noiembrie, tânăra care vrea să se mărite trebuie să aprindă o lumânare a cărei lumină să se reflecte într-o oglindă. La miezul nopţii, tânăra trebuie să se aşeze în faţa oglinzii cu lumânarea în apropierea sa şi să se concentreze asupra imaginii sale. Imaginea viitorului soţ va apărea stând în spatele ei.

3. Un ritual pe care tinerele din Cehia şi din Slovacia îl practică în noaptea Sfântului Andrei este cel al bileţelelor. Pe câteva bucăţele de hârtie se scrie numele mai multor bărbaţi. Ulterior, aceste bileţele sunt introduse în interiorul unui aluat din care se vor pregăti nişte găluşte mai moi. Acestea se pun la fiert într-o cratiţă, iar prima găluşcă ce se va ridica la suprafaţa apei va dezvălui numele ursitului.

4. “Făcutul cu ulcica” este un alt obicei prin care tinerele nemăritate îşi pot afla sortitul. Tânăra trebuie să ia o ulcică nouă de lut sau de metal şi să o pună cu gura în jos. Pe fundul ulcicăi trebuie să ardă mocnit trei cărbuni încinşi. Cât timp ard cărbunii, tânăra trebuie să rostească următoarea incantaţie, în timp ce roteşte uşor ulcica: “Eu nu învârtesc ulcica/Ci întorc gândul/Şi cuvântul/Şi inima lui…(se rosteşte numele bărbatului)/De la alţii către mine/Să-i par din faţă cuconiţă/Iar din spate păuniţă!/Câţi în urma m-or călca/Toţi m-or lăuda/Câţi în faţă mi-or căta/De mână m-or lua/În ochi s-or uita/Vorbele mi-or asculta/Şi n-or mai pleca„.

Citeste si Sfântul Andrei 2021. Tradiții şi superstiţii. Ritualuri magice pentru aflarea ursitului

5. Şi paharul cu apă plasat într-un morman de cenuşă poate reflecta chipul alesului. În noaptea Sfântului Andrei, tinerele care vor să vadă chipul alesului trebuie să pună într-un pahar cu apă o verighetă sfinţită de preot în timpul tainei cununiei. Fata trebuie să ţină în fiecare mână câte o lumânare aprinsă şi să se concentreze pe luciul apei din pahar. În mijlocul verighetei care pluteşte în apa se va reflecta imaginea viitorului soţ.

6. Potrivit unui ritual scoţian, în ajunul Sfântului Andrei, fetele necăsătorite trebuie să cureţe un măr de coajă, iar coaja să o arunce peste umăr. Coaja mărului va lua forma iniţialei prenumelui bărbatului care îi este sortit.

9. Un alt obicei magic de aflare a ursitului este acela în care tinerele îşi pun sub pernă, înainte de culcare, mai multe bileţele pe care scriu numele mai multor bărbaţi. A doua zi dimineaţă, scot de sub pernă unul dintre aceste bileţele. Primul bilet extras conţine numele ursitului.

Citeste si Medic invitat la biserică să le vorbească credincioşilor despre beneficiile vaccinării. Preot paroh: „Vaccinul este un rezultat al științei, care se face cu binecuvântarea lui Dumnezeu”