Sfârșitul tragic al fetiței bune din „Maria, Mirabela”. Actrița Gilda Manolescu a murit la 34 de ani, după ce ar fi fost batjocorită trei zile la rând de un pușcăriaș

Actrița Gilda Manolescu a avut o viață plină de peripeții, a consumat droguri, a suferit de depresie și a trecut printr-un accident grav de mașină care i-a năruit cel mai mare vis.

09 iun. 2023, 21:08
Sfârșitul tragic al fetiței bune din „Maria, Mirabela”. Actrița Gilda Manolescu a murit la 34 de ani, după ce ar fi fost batjocorită trei zile la rând de un pușcăriaș
Gilda Manolescu, actrița care a avut un destin tragic și a murit la numai 34 de ani

Gilda Manolescu, fetița blondă din filmul româno-sovietic „Maria, Mirabela”, a avut o viață extrem de dură, presărată cu evenimente tragice.

Medeea Marinescu, cealaltă fetiță din film, a povestit cu câțiva ani în urmă, invitată la un talk-show la postul rus de televiziune NTV, că după ce jucat în film nu a mai păstrat legătura cu partenera ei de platou, care a jucat rolul Mariei.

Citește și: Drama neștiută a Fetiței Zurli. Actrița Vero Căliman ascunde o puternică suferință

Gilda Manolescu își dorea să devină balerină

În 1981, după filmări, la vârsta de 6 ani, Gilda Manolescu a plecat cu mama ei în Germania. A renunțat la cariera în actorie, făcând balet la școala mamei ei. Mai apoi, aceasta și-a făcut o relație cu un băiat despre care mama Gildei nu avea o părere foarte bună. Din cauza iubitului, a fost implicată într-un grav accident rutier, fiind nevoită să renunțe la balet, visul ei fiind spulberat.

„Simțeam că această relație nu se va termina cu bine. Era un narcoman și, din câte îmi amintesc, ambii erau drogați când au urcat în mașină. Se certau, iar el s-a izbit cu o viteză mare într-un zid”, a povestit mama actriței.

Citește și: Anna Shay, actriţa admirată de români pe Netflix, a murit subit după ce a suferit un atac vascular cerebral

Pentru că visul ei s-a năruit din cauza multiplelor traumatisme, Gilda Manolescu a căzut într-o depresie profundă.

Mai târziu, s-a mutat la Berlin unde s-a angajat l ao florărie. Aici, un fost pușcăriaș a răpit-o și a abuzat-o sexual timp de trei zile.

„A ieșit afară și s-a pornit spre casă. În preajma ei s-a oprit o mașină, din care a sărit un bărbat și a imobilizat-o cu un spray. Timp de trei zile, acesta a violat-o. A fost oribil. Starea sănătății Gildei s-a înrăutățit. În cele din urmă, ea a murit în urma insuficienței renale”, a mai spus mama actriței.

Gilda s-a bucurat enorm când a aflat că filmul „Maria, Mirabela” va fi proiectat în Germania, a izbucnit în plâns și a mărutirisit că îi este dor de Medeea.