Sfatul lui Traian Băsescu pentru premierul Cîţu: „Să le arate cine este șeful!”

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat, miercuri seară, la România9 de la TVR, situația politică din țară, dar și declarațiile lui Klaus Iohannis privind o "resetare" a României.

RomaniaTV.net
13 ian. 2021, 22:14
Sfatul lui Traian Băsescu pentru premierul Cîţu: „Să le arate cine este șeful!”

Sfatul lui Traian Băsescu pentru premierul Cîţu a fost făcut miercuri seară la TVR: „De ăștia care resetează întotdeauna tot întâlnești pe tot globul. Uitați-vă la Trump. A vrut să reseteze America și a făcut-o praf.Avem un guvern de coaliție, dar nici unul nu este câștigător al alegerilor. Stângăciile de început trebuiesc controlate de premier și depinde foarte mult de autoritatea pe care o va avea premierul. dacă nu, va avea trei guverne în unul”, a declarat fostul preşedinte pe postul naţional.

Nu vom nici o bătălie pentru idei, ci pentru imagine. Ce mi se pare că a greșit premierul, și este inexplicabil, dreptul lui de veto la nominalizarea și revocarea miniștrilor. Aici premierul Cîțu trebuie să aibă o discuție cu șefii de partid și să le spună: ’Te revoc și pe tine din funcția de vicepremier’. Trebuie să-și facă autoritate cu Constituția în mână. Trebuie să le arate cine este șeful”, a fost sfatul lui Traian Băsescu pentru Cîţu.

Traian Băsescu despre desființarea SIIJ: ‘Este una din marile greșeli care se pot face’

Traian Băsescu a comentat, la România9 de la TVR, decizia pe care noul ministru al Justiției ar fi luat-o cu privire la desființarea SIIJ (Secția de Ivestigare a Infracțiunilor din Justiție).

„Este una din marile greșeli care se pot face. Nu vă ascund că am făcut un document scris către comisarul pentru Justiție în care l-am atenționat că această secție nu trebuie desființată.
Este o secție care poate fi utilizată și de magistrații care se simt nedreptățiți, dar și de către justițiabili. Unde te mai duci să reclami, dacă desființezi SIIJ? Important este să fie populată cu procurori de cea mai înaltă probitate morală”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu desfiinţează campania de vaccinare: „Cred că ne îndreptăm spre o catastrofă. Pe brambureala asta nu vor vaccina nici 3 milioane”