SFATURI care te ajută să alegi cele mai bune FRUCTE şi LEGUME din supermarket

Există câteva criterii de care este important să ţii cont atunci când mergi la piaţă sau la supermarket să cumperi fructe şi legume. Iată cum le alegi pe cele mai proaspete şi mai bune la gust.

17 sept. 2014, 08:23
SFATURI care te ajută să alegi cele mai bune FRUCTE şi LEGUME din supermarket

1. Greutatea: cu cat sunt mai grele, cu atat sunt mai gustoase. Aceasta „regula” este valabila atat in cazul fructelor, cat si in cel al legumelor. Greutatea este semn ca sunt suculente si ca sunt foarte aromate, scrie foodstory.ro.

2. Culoarea: cu cat este mai aprinsa, cu atat este mai bine. Caretenoidele sunt antioxidanti prezenti in fructe si legume, care le confera acestora culoare. Asadar, cu cat acestea sunt mai puternice, cu atat vor avea un gust mai bun si vor fi mai pline de nutrienti.

Citeşte şi Care sunt legumele şi fructele cu cele mai multe pesticide

3. Forma si marimea: nu respinge „ciudateniile”. Chiar daca fructele si legumele de la piata nu arata perfect, ca in manuale, asta nu inseamna ca nu sunt bune. Dimpotriva, inseamna ca sunt naturale, ca au fost lasate sa creasca in voie si, cel mai probabil, vor fi foarte bune la gust.

4. Au frunzele laolalta. Legumele care vin in multe straturi, precum andive, anghinare, telina, varza, varza de Bruxelles, fenicul sau ceapa trebuie sa fie cat mai compacte. Este valabil si pentru broccoli, conopida, sparanghel.

5. Pielea: neteda si ferma. Textura si calitatea cojilor de fructe si legume este extrem de importanta. Aici este cea mai mare concentratie de nutrienti.

Citeşte şi Fructele si legumele au multe beneficii, dar NU pot face un lucru. Află care