Sfaturi de îngrijire a pielii: pentru fiecare tip de ten

Există patru tipuri de tenuri: uscat, gras, mixt și normal. Și, pentru ca pielea să fie curată și sănătoasă, este important să folosești produsele de îngrijire și produsele cosmetice specifice fiecărui ten în parte.

15 iun. 2017, 08:18
Sfaturi de îngrijire a pielii: pentru fiecare tip de ten

Tenul uscat 

Are nevoie de produse hrănitoare, care să hidrateze pielea în profunzime. Nu trebuie să folosești săpunuri și măști de exfoliere pe bază de argilă și trebuie să faci duș o singură dată pe zi. În schimb, alege cremele grase, pe care trebuie să le aplici pe față cu 1-2 ore înainte de a merge la culcare.

Tenul gras 

Necesită o îngrijire specială. De aceea, nu-ți atinge fața cu mâinile murdare. Spală-te cu apă rece, nu cu apă fierbinte, deoarece glandele sebacee vor produce mai mult ulei și vor devini mult mai active. Evită utilizarea tonerelor pe bază de alcool, pentru că acestea usucă pielea. În schimb, folosește un produs cu acid salicilic.

Utilizează produse cu o textură ușoară, cum sunt loțiunile și gelurile. Cele cu texturi mai groase pot face pielea mai uleioasă sau pot bloca porii. Dacă suferi de acnee, folosește un produs care conține retinoizi, peroxid de benzoil sau acid salicilic, pe care le poți aplica pe toată suprafața feței.

Tenul mixt 

Evită tonerele care conțin alcool. Folosește diverse produse pentru diferite zone ale pielii: tegumentul gras are nevoie de produse cu textură lejeră, iar zonele uscate au nevoie de hrănire și hidratare. În plus, folosește-le pe cele care conțin acid glicolic. Ele reduc producția de sebum, ajutând la exfolierea și regenerarea celulelor. Dacă pielea din zonele grase are tendința de a se  inflama, utilizează produse care conțin retinoizi. Ei acționează împotriva acneei și stimulează producția de colagen.

Tenul normal

Femeile care au acest tip de ten nu au nevoie de produse cosmetice pentru a-și îngriji tenul, însă trebuie să aibă grijă de piele, în special în timpul iernii. Deoarece, odată cu înaintarea în vârstă, tegumentul începe să se usuce. 

Cum ai grijă de tenul extrem de gras