Sfaturi de la bunica: Patru greşeli MARI pe care le faci la prepararea unui pui

Prea uscat, prea fad sau prea crud? Sunt doar trei dintre principalele probleme cu care te-ai intalnit deja in prepararea carnii de pui! De la decongelare, pana la modul de spalare si timpul lasat la gatit, toate se pot dovedi secrete de succes in prepararea perfecta a puiului. Iata ce greseli trebuie sa eviti cand gatesti cel mai popular tip de carne.

04 oct. 2014, 10:01
Sfaturi de la bunica: Patru greşeli MARI pe care le faci la prepararea unui pui

1. Speli carnea haotic

Este adevarat: carnea de pui cruda este contaminata cu tot soiul de bacterii si germeni care se distrug doar prin preparare termica. Insa cel mai important este sa pastrezi acesti agenti patogeni doar pe suprafata carnii si sa nu ii imprastii pe toate ustensilele de gatit sau celelalte ingrediente. Spala carnea intr-un bol suficient de mare si inalt si evita sa imprastii apa contaminata pe cutite, blaturi de bucatari sau oale, riscand sa te imbolnavesti.

2. Nu folosesti condimentele potrivite

Exista condimente care dau savoare, dar si personalitate, fiecarui tip de carne. Daca vrei sa te bucuri de o friptura delicioasa de pui, asigura-te ca nu ratezi cele mai importante mirodenii care se potrivesc cu aceasta carne: usturoi, piper, sare, boia (dulce sau picanta), busuioc sau oregano. Acestea sunt cele care scot cel mai bine in evidenta savoarea puiului, dar nu inseamna ca nu li se pot adauga si alte condimente, in functie de preferinte.

Cât de DĂUNĂTOR este consumul de carne de PUI injectată cu HORMONI

3. Nu tii carnea la marinat

Simpla asezonare a carnii de pui cu sare, piper si alte condimente poate fi insuficienta pentru obtinerea aromei dorite a unei fripturi. Marinatele preparate din ulei de masline, otet sau zeama de lamaie si o sumedenie de condimente au rolul de a asezona corect carnea, dar si de a o fragezi, atunci cand are o textura atoasa (in special, pieptul de pui).

4. O gatesti insuficient sau prea mult

Timpul de gatire al unui preparat din pui poate fi inselator in retete, mai ales daca nu dispui de un cuptor care iti permite reglarea temperaturii. Nu inseamna ca daca nu ai un cuptor sau grill performant, nu te poti bucura de fripturi delicioase din pui. Cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont este culoarea, pentru a-ti da seama daca friptura este sau nu gata. Daca ai o bucata mare de carne de pui, transeaz-o putin cu cutitul: daca este roz in interior, inseamna ca nu este gata. Friptura este facuta atunci cand interiorul ei capata o culoare alba, dar ramane totodata fraged.

Citeste mai mult pe: retete.acasa.ro