Sfaturi incredibile! Cum se obţine o camera bună la hotel. Secretele unui recepţioner

Puține lucruri se petrec întâmplător într-un hotel și aproape totul depinde de comportamentul clienților la recepție, locul în care se dau camerele în funcție de diverși factori precum tipul de ședere, orientarea camerei, etajul sau serviciile extra.

RomaniaTV.net
02 iul. 2019, 14:53
Sfaturi incredibile! Cum se obţine o camera bună la hotel. Secretele unui recepţioner

Iată ce dezvăluie, în cartea să „Heads în Beds”, Jacob Tomsky, care a lucrat mai mulți ani în hoteluri de lux din New Orleans și New York, potrivit One.ro.

Lipsa de politețe din partea clientului se poate întoarce împotriva lui pentru că „întotdeauna există o camera mai proastă decât cea repartizată”. Recepționerul o știe foarte bine, cunoscând la perfecție camerele mai puțîn comode sau cu probleme privind baia, telefonul sau televizorul, spune Tomsky.

Faptul de a vorbi la telefon în timp ce se face check-în-ul sau de a-l țuțui pe recepționer ar putea avea consecințe negative. Potrivit lui Jacob Tomsky, prima impresie și bună educație constituie ușa de intrare pentru a obține o camera bună.

Altceva este dacă rezervarea s-a făcut de pe vreun site optandu-se pentru oportunitățile „de ultima ora” sau pentru reduceri. Jared Simon, cofondator al „Hotel Tonight”, afirmă că hotelurile sunt „interesate și satisfăcute să facă reduceri, pentru că acest fapt le permite ocuparea unor camere care, altfel, ar rămâne goale”. Aceste camere sunt cele care „au rămas” și, chiar dacă s-ar insistă la Recepție, în mod normal nu se pot schimbă.

De obicei, sunt camere duble care variază în funcție de caracteristicile hotelului. Nu este același lucru dacă este vorba despre un hotel pe malul marii — unde camerele orientate spre mare vor fi mai scumpe — sau despre un hotel din oraș, cu prețuri mai mari la etajele superioare. Importantă este și perioada, în sezon sau extrasezon.

În general, camerele sunt single, duble, matrimoniale, tip suite. Camerele single au un pat individual, mobilier de baza și baie. Camerele duble diferă de cele single prin faptul că au două paturi, iar camerele matrimoniale au un pat matrimonial, care, în funcție de categoria hotelului, poate fi pat dublu, pat „queen” sau „king” (mai mare). „Suite” este un apartament cu dormitor, living și baie. Dormitorul are mobilierul de baza, cu două paturi individuale sau unul matrimonial.