Sfaturi pentru a cumpăra mâncare sănătoasă

Obisnuieşti să cumperi produse mai mult pe baza aspectului ambalajului şi nu a ingredientelor conţinute? COSMO îţi prezintă 10 tipsuri pentru a alege întotdeauna cele mai sănătoase mâncăruri.

RomaniaTV.net
27 aug. 2013, 09:36
Sfaturi pentru a cumpăra mâncare sănătoasă

Cereale

„Cele mai multe cereale pentru micul dejun sunt similare in ceea ce priveste cantitatea si numarul de calorii, insa difera in continutul de fibre si de zahar”, explica Keri Gans de la American Dietetic Association.

Citeste si: Gustari cu putine calorii

Cumpara cerealele care au, pentru fiecare portie, cel putin 5 grame de fibre si mai putin de 12 grame de zahar. Daca simti ca ceva lipseste, alege sortimentele care contin si fructe uscate, singura sursa „dulce” recomandata in cereale. De asemenea, ai grija sa nu depasesti cantitatea de sodiu recomandata zilnic.

Paine

Cauta painea care nu contine, pe felie, mai mult de 100 de calorii si 150 de miligrame de sodiu. De asemenea, verifica sa aiba cel putin 3 grame de fibre pe felie (painea alba este, deci, exclusa).

Citeste si: Salata care te ingrasa pe ascuns

„Chiar daca se precizeaza ca are in compozitie grau integral, nu este neaparat adevarat”, avertizeaza Gans. Cumpara in schimb painea pe care scrie „100% cereale integrale”.

Batoane energizante

Fii foarte atenta atunci cand cumperi batoane energizante: citeste care e continutul de proteine, calorii, grasimi, zahar si fibre. Cele mai bune alegeri presupun cel putin 5 grame de proteine si 3 grame de fibre, mai putin de 10 grame de zahar si nu mai mult de 200 de calorii. Batonul poate avea 300 de calorii, dar numai daca il servesti ca masa principala, nu ca simpla gustare.

Citeste mai multe despre mancarea sanatoasa pe Cosmopolitan.ro.