Sfaturi pentru a îmbunătăţi metabolismul

Cum se face ca doua persoane de aceeasi varsta, sex si inaltime, care consuma aceleasi alimente si sunt la fel de active din punct de vedere fizic, au greutati diferite? O latura din aceasta dilema are de-a face cu metabolismul. Ritmul prin care organismul produce si arde energie pentru a sustine functiile vitale poarta denumirea de rata metabolica de baza sau metabolism.

27 apr. 2015, 07:53
Sfaturi pentru a îmbunătăţi metabolismul

Exista motive pentru care metabolismul este lent sau, dimpotriva, functioneaza la o capacitate optima. Totodata, sunt cateva metode prin care intreg procesul poate fi accelerat. Pe masura ce imbatranim, metabolismul este incetinit in mod natural. Aceasta este una dintre cauzele pentru care unele persoane se ingrasa odata cu inaintarea in varsta. In plus, orice surplus de kilograme nu face decat sa reduca rata metabolica si mai mult.

Citeşte şi Factori importanţi care îţi afectează metabolismul

Insa metabolismul si greutatea pot fi tinute sub control. Poti accelera metabolismul urmand cateva sfaturi simple. Aceste masuri vor ajuta la arderea caloriilor inainte ca acestea sa fie transformate in grasimi si la eliminarea kilogramelor in exces.

Atunci cand consumam mai multe calorii decat ardem, acestea sunt depozitate in celule. Daca scopul tau este sa slabesti, trebuie sa consumi mai putine calorii si sa accelerezi rata de ardere a grasimilor. Per total, trebuie sa imbunatatesti metabolismul.

Cauze ale metabolismului lent

Fii mai activ. Cand faci exercitii fizice, metabolismul creste si ramane ridicat pentru cateva ore. Iar in timp, masa musculara se dezvolta, ceea ce ofera un impuls ratei metabolice.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro

Citeşte şi Cât de mult poţi să-ţi accelerezi metabolismul pentru a slăbi