Sfaturi să combaţi tensiunea arterială ridicată

Te numeri printre cei care au tensiunea arterială ridicată? Dacă da, atunci faci parte dintr-o categorie de risc, mai ales dacă ai şi alte probleme de sănătate. Atenţie însă, chiar dacă te crezi sănătos, există riscul să te confrunţi cu această problemă, fără să-ţi dai seama. Potrivit statisticilor, aproximativ 65% dintre persoanele sub 40 de ani care au tensiune arterială crescută, nu stiu de acest lucru. Procentul este de 50% în rândul persoanelor peste 50 de ani.

RomaniaTV.net
29 nov. 2012, 08:28
Sfaturi să combaţi tensiunea arterială ridicată

Ce trebuie făcut pentru a avea tensiunea arterială normală? Iată câteva recomandări medicale, citate de Huffingtonpost.com.

1. Meditează

Meditaţia ajută la păstrarea calmului şi la creşterea puterii de concentrare. În plus, relaxarea ajută la ţinerea sub control a tensiunii arteriale. Când eşti relaxat, organismul produce oxid nitric, care ajută la dilatarea vaselor de sânge şi la reducerea presiunii sângelui asupra acestora.

2. Adoptă un animal

Cercetătorii au descoperit că posesorii de animale de casă au tensiunea arterială mai mică, la fel şi colesterolul. De asemenea, riscul dezvoltării unor boli cardiovasculare este mult mai mic la cei care au animale de companie. Se pare că animaluţele contribuie la reducerea anxietăţii.

3. Ai grijă la căsnicie

Într-un studiu publicat în 2008 în Anuarul de Medicină Comportamentală din Statele Unite, se arată că persoanele care au căsnicii reuşite nu au probleme cu tensiunea arterială. Mai mult, tensiunea arterială a persoanelor cu relaţii reuşite este mai mică decât a burlacilor, chiar dacă şi aceştia din urmă sunt fericiţi.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.