Sfaturi să laşi copiii să se joace la telefonul mobil

Fiecare parinte alege cand este momentul potrivit ca un copilul sa utilizeze un telefon mobil. S-a constatat, insa, ca varsta copiilor care pun pentru prima data mana pe un telefon mobil este din ce in ce mai mica. Numai ca nu este foarte indicat ca un copil de pana in doi ani sa stea in fata unui ecran (de orice fel: telefon, televizor, computer etc.).

RomaniaTV.net
11 oct. 2012, 05:23
Sfaturi să laşi copiii să se joace la telefonul mobil

Daca, totusi, consideri ca este util ca micutul tau sa se joace cu un telefon mobil, iata cateva sfaturi care te pot ajuta:

Jucati-va impreuna. Foloseste aplicatiile de le smartphone-ul tau pentru a dezvoltarea vorbirii. Urmariti imaginile impreuna si apoi discutati despre ceea ce se intampla acolo. Folositi aplicatii care implica imagini, litere, cifre, cuvinte, sunete, astfel incat toate acestea sa-i dezvolte abilitatile de comunicare.

Opteaza pentru aplicatii educationale. Urmareste piata aplicatiilor pentru smartphone-uri si alege-le pe acelea care incurajeaza interactiunea si dezvoltarea cunostintelor. Evita jocurile care nu aduc nici un beneficiu educational copilului.

Nu abuza. Limiteaza, totusi, timpul petrecut de copil in compania unui telefon mobil, chiar daca aplicatiile sunt educationale. Nu exista un set de reguli cat de mult sau cat de putin timp ar trebui sa petreaca un copil jucandu-se cu un astfel de dispozitiv, insa este si mai important sa interactioneze si sa socializeze cu copii de varsta lui decat sa stea in fata unui ecran de smartphone.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro