Sfaturi sanatoase pentru micul dejun: Evita aceste greseli ale diminetii

Multi oameni sar peste micul dejun pentru ca, mai tarziu, se simt mai flamanzi decat atunci cand n-au mancat nimic dimineata.

25 mai 2022, 00:45
Sfaturi sanatoase pentru micul dejun: Evita aceste greseli ale diminetii

Potrivit nutritionistilor, oamenii nu se simt flamanzi PENTRU CA au mancat micul dejun, ci pentru ca au consumat micul dejun GRESIT.

Iata cele mai intalnite greseli cand este vorba despre micul dejun, potrivit Huffingtonpost.com:

1. Proteine insuficiente
Multe persoane consuma la micul dejun un bol de cereale si lapte. Pare alegerea potrivita, nu? Bineinteles, o ceasca de lapte furnizeaza 8 grame de proteina, insa ia in calcul faptul ca, de multe ori, dupa ce n-au mai ramas cereale in castron, nu mai bei si laptele care ramane.  Proteina se digera mai incet decat carbohidratii, asa ca daca nu ai multe proteine, in curand iti va fi din nou foame. Daca nu vrei sa bei laptele care a ramas in bol, adauga un ou fiert tare in micul dejun pentru o extraproteina. De asemenea, poti lua proteine din painea din cereale integrale sau din unt de arahide.

Micul dejun. Ceaiul cu care să-ţi începi ziua, întărește imunitatea și ajută organismul să se ferească de infecții
2. Prea putine fibre la micul dejun
Cu cat micul dejuns contine mai mult zahar, cu atat mai repede se digera si tu vei fi tot mai infometat. In schimb, cu cat mai multe fibre contine cu atat mai mult nu-ti va fi foame. Regula de aur: micul dejun ar trebui sa contina intotdeauna 5 grame de fibre si intotdeauna ar trebui sa fie mai multe fibre decat zahar. Pentru extra fibre adauga seminte de chia sau de in.

3. Fara grasimi
O masa fara grasimi te va face sa te simti flamand in mai putin de o ora. Priveste la micul dejun sanatos bazat pe iaurt greces cu 0% grasimi, cereale bogate in fibre si stafide. Unde este grasimea? Fie treci la iaurtul de 2% grasimi, fie adaugi nuci sau alune pentru a evita senzatia de foame. Insa, chiar daca trebuie sa adaugi putina grasime, tine minte ca mai mult nu inseamna mai bun.

Ceaiul de tei nu scade preţurile, dar are nenumărate beneficii pentru sănătatea fizică şi psihică

4. Mancare insuficienta
In vreme ce fructele sunt bogate in fibre, vitamine si minerale nu sunt suficiente pentru un mic dejun. Nu este de ajuns sa iei un mar in drum spre locul de munca, pur si simplu nu-ti va fi de ajuns. Daca stai la masa si consumi 300-400 de calorii, te vei simti mult mai satisfacut. Pana cand va veni timpul pranzului aceste extracalorii vor fi irelevante sau te vor ajuta sa nu mananci mai mult.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.