Sfaturile despre poziţia corporală corectă încât să nu te îmbolnăveşti

Să stai ore în șir în fața calculatorului nu este bine pentru sănătatea corpului tău. Această poziție corporală prejudiciază coloana vertebrală și întreg spatele. Corectarea poziției corporale și micile pauze de la statul la calculator te vor ajuta să eviți durerea spatelui, a capului dar și pe cea cervicală.

RomaniaTV.net
26 feb. 2015, 12:41
Sfaturile despre poziţia corporală corectă încât să nu te îmbolnăveşti

Înainte de a învăța care este poziția corectă a corpului, trebuie să știi că există o poziție corectă chiar și când stai în fața calculatorului. Așa cum recomandă antrenorul spaniol Juan Ruiz Lopez, pune cele două palme sub fund, și așează-te așa peste ele.

Citeşte şi De ce se umflă picioarele

Vârfurile degetelor celor două palme trebuie să se întâlnească sub șezut la mijloc. Stai în acest timp cu spatele drept și ia-ți apoi mâinile de sub fund încercând să păstrezi poziția corporală inițială. Acesta este doar un mic truc pentru a-ți corecta din când în când poziția în fața calculatorului.

Iată 10 sfaturi ca să ai o poziție corporală corectă să nu te îmbolnăvești:

1. Recunoaște problema. Trebuie să recunoști că ai probleme cu spatele, iar aceste probleme sunt cauzate de statul la calculator.

2. Slăbește. Orice kilogram în plus peste media ta îți va modifica poziția corporală și va apăsa mai mult pe spatele tău.

3. Ridică-te la fiecare 30 de minute. Nu sta mai mult de o oră în fața calculatorului fără să îți miști corpul.

Citeste mai mult in RevistaTeo.