Shanghai iese din carantină. Restricţiile anti-covid au fost relaxate

Autorităţile din Shanghai au decis să relaxeze restricţiile anti-covid după două luni de carantină. Cu toate acestea, oamenii au nevoie de certificat verde pentru a putea călători cu mijloacele de transport în comun şi pentru a putea intra în diverse localuri.

01 iun. 2022, 19:49
Shanghai iese din carantină. Restricţiile anti-covid au fost relaxate

Shanghai iese din carantină. Cu toate acestea, cel puţin 650.000 de locuitori din cele aproximativ 25 de milioane vor rămâne închişi în locuinţe.

Shanghai iese din carantină. Ce restricţii rămân în vigoare

Citeşte şi Cipru renunţă la toate măsurile anti-Covid, de la data de 1 iunie. Puteţi merge în vacanţă fără test sau certificat de vaccinare

Autorităţile au decis relaxarea restricţiilor, după două luni de carantină, astfel încât majoritatea locuitorilor să poată circula liber în oraş.

”Este o zi la care visăm de foarte mult timp. Toţi am sacrificat multe. Această zi a fost câştigată cu greu şi trebuie să o preţuim, să o protejăm şi să primim cu braţele deschise Shanghaiul familiar nouă”, a spus o purtătoare de cuvânt a guvernului din Shanghai.

Cu toate acestea, persoanele infectate cu covid-19 vor rămâne în carantină. De asemenea, contactele apropiate riscă şi ele intrarea în carantină.

Au fost introduse noi reguli, locuitorii fiind nevoiţi să prezinte un certificat verde de sănătate pe telefon pentru a putea părăsi locuinţele şi pentru a intra în majoritatea locurilor.

Cei care doresc să folosească transportul în comun sau să intre în bănci sau mall-uri trebuie să aibă un certificat de test PCR negativ valabil în ultimele 72 de ore. De asemenea, restricţiile privind ieşirea din Shanghai rămân valabile. Oricine călătoreşte într-un alt oraş trebuie să respecte o carantină între 7 şi 14 zile la întoarcere.

Cinematografele, muzeele şi sălile de sport rămân închise. Majoritatea copiilor nu se vor întoarce la şcoala în regim fizic.

Deşi nu au scăpat complet de restricţii, oamenii s-au bucurat că pot să iasă din nou din case. Au cântat, dansat şi au ciocnit pahare de băutură.

”Am fost închişi prea multe zile. Trebuie să sărbătorim. Nu doar eu, ci toţi oamenii din Shanghai. Toate lucrurile rele au trecut, aşa că mâine va fi bine”, a declarat un locuitor, potrivit News.ro. 

”Suntem liberi. Sunt atât de fericit, vreau să lucrez. Vreau să lucrez mâine”, a spus altul.

Cu toate acestea, mass-media de stat chineză a minimizat ştirile referitoare la oamenii care sărbătoresc, deoarece autorităţile au fost reticente în a defini restricţiile drept ”carantină”.

Citeşte şi România începe imunizarea cu a patra doză de vaccin anti-COVID. Pentru cine este recomandat