România începe imunizarea cu a patra doză de vaccin anti-COVID. Pentru cine este recomandat

Românii se vor putea imuniza mpotriva COVID-19 cu a patra doză de vaccin. Vaccinare începe din 16 mai fie în centrele de vaccinare, fie în cabinetele medicilor de familie.

11 mai 2022, 11:46
România începe imunizarea cu a patra doză de vaccin anti-COVID. Pentru cine este recomandat

Administrarea dozei a 4-a de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech va fi posibilă, după recomandările EMA și ECDC, şi în România. Ministerul Sănătăţii a anunţat că începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de – a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech.

Pot solicita vaccinarea împotriva COVID-19 cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager.

Citeşte şi: Explozie a cazurilor COVID-19 în New York deşi peste 70% din populație este vaccinată

Vaccinarea cu doza a 4-a de vaccin se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze. Ministerul Sănătăţii recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Citeşte şi: Dr. Adrian Streinu-Cercel, semnal de alarmă despre COVID. „Pandemia nu s-a terminat. Ne îndreptăm către un nou vaccin”

Se pot vaccina cu doza a patra persoanele care nu au toate cele trei doze cu ARN mesager. De exemplu, pot face doza a patra de vaccin cu serul Pfizer persoanele care au primit două doze cu ser de la Astra Zeneca, a treia doza cu un vaccin ARN mesager.

Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.