Shaorma „cu de toate” nu mai este la modă. Cât costă ultima fiţă de shaorma la Dristor

Shaorma concurează cu neoşii mici atunci când vine vorba de mâncarea românilor, iar ofertele sunt pe măsură, chair dacă preţurile ţin pasul cu inflaţia.

21 iun. 2022, 14:44
Shaorma „cu de toate” nu mai este la modă. Cât costă ultima fiţă de shaorma la Dristor

O shaorma mare „cu de toate” vine ambalată la pachet cu 1.100 de calorii, dintre care mai mult de jumătate se regăsesc în ingredientele nesănătoase, care ar trebui evitate pe cât de mult posibil. În schimb, o shaorma simplă, varianta sănătoasă, aduce maximum 500 de calorii, dar românii uită repede de plajă şi costume de baie atunci când imaginea apetisantă apare la colţ de stradă.

Iar comercianţii speculează apetitul românilor şi vin cu oferte diversificate. La Dristor, nu mia este în trend shaorma „cu de toate”, ci shaorma cu berbecuţ, chiar dacă preţurile sunt mai condimentate în raport cu oferta clasică din meniu.

SWOW! Cât a ajuns să coste o shaorma mică la lipie la Dristor, cea mai renumită shaormerie din București. Una mare la farfurie este 43 de lei

Un milion de shaorme se consumă zilnic în România

Cert este că zilnic se cumpără în România nici mai mult nici mai puţin de un milion de shaorme. Nici nu e de mirare că specialiştii în nutriţie asociază acest aliment cu creşterea numărului de persoane obeze.

„Şaorma, cafea, apă, tot ce trebuie. La desert … eclere. Gratis!”. George Simion, revoltat de meniul parlamentarilor: „Luați cu pâine!”

Shaorma un aliment mai sănătos de tip-fast food DACĂ ştii ce ingrediente să eviţi.

Shaorma este un preparat culinar care în buna tradiţie românească este alcătuit din: lipie, în care sunt adăugate legume (roşii, castraveţi, varză), nelipsiţii cartofi prăjiţi, carne friptă (pui, vită, miel), castraveţi muraţi, condimente şi diverse sosuri.

Shaorma pe care o ştim noi diferă destul de mult de cea consumată în lumea arabă, unde se spune că ar fi apărut pentru prima dată. Astfel, singurele ingrediente specifice sunt lipia şi carnea coaptă prin rotire. În rest, totul diferă, de la legume până la celebrele sosuri, care sunt cele mai dăăunătoare siluetei.

Ce salarii au angajaţii de la Dristor Kebap şi Socului Kebap. Mulţi români nici nu visează la un asemenea venit lunar
La origine, shaorma se asezonează cu tabbouleh, vinete, fattoushsau chiar ananas. Cât despre sosuri, în Liban acestea sunt pe bază de năut iar în Grecia este nelipsit sosul tzatziki. De asemenea, carnea folosită la prepararea unei shaorme clasice turceşti este marinată într-un baiţ special, format din suc de lămâie, oţet, scorţişoară, ienibahar, tahini, cardamom, sare, piper, ceapă, ulei de măsline, pătrunjel şi muştar. La noi, rareori vei vedea că acest proces de marinare este respectat.