„Şaorma, cafea, apă, tot ce trebuie. La desert … eclere. Gratis!”. George Simion, revoltat de meniul parlamentarilor: „Luați cu pâine!”

George Simion arată ce mănâncă parlamentarii din bani publici, la ședințe. "Şaorma, cafea, apă, tot ce trebuie. La desert ... eclere. Pe banii voştri", spune liderul AUR George Simion.

21 iun. 2022, 13:57

George Simion se revoltă faţă de meniul parlamentarilor. Liderul AUR a filmat sala de şedinţe a Biroului Permanent unde fiecare membru avea pe masă sandviciuri, cafea, apă şi ecler, meniu gratuit.

Citeşte şi: COD FISCAL 2022. AUR cere ca modificările legate de „banii românilor” să fie făcute în Parlament

„Ştiţi ce nu mai pot să vă arăt din Parlament, uite senvişurile plătite din banii poporului. Ia uite cum sunt pregătite sandviciuri, cum e pregătită mâncarea. Şi pentru mine şi pentru toţi ceilalţi. Azi avem în meniu şaorma, gratis! Nu de 10 lei porţii duble. Şaorma, cafea, apă, tot ce trebuie. La desert … Copiii României ce mănâncă la desert? Uitaţi, parlamentarii mănâncă eclere. Toţi parlamentarii din Biroul Permanent mănâncă eclere. Pe banii voştri, eclere scumpe. Ştiţi cât se dă pentru un astfel de ecler? 10 lei. Să vadă lumea de ce nu mai vor ei live-uri. (…) Păi numai pentru sandviciuri, eclere, şaorma plăteşte fiecare dintre voi”, spune George Simion, într-o filmare pe Facebook.

Citeşte şi: SONDAJ CURS. Klaus Iohannis, prăbuşire istorică, este sub George Simion şi sub primarul Ciucu de la Sectorul 6

Cantina Parlamentului la care mănâncă aleşii este cunoscută pentru preţurile foarte accesibile. Parlamentul are de fapt două cantine, una la Camera Deputaţilor, cu preţuri mici şi mâncare mai proastă, conform spuselor unor demnitari, şi una la Senat, cu preţuri un pic mai mari, dar cu mâncare mai bună. 20 de lei costă un meniu compus dintr-o ciorbă, felul 2, dar și un fruct, ca desert.

La cantina de la Camera Deputaţilor, unde au acces şi jurnaliştii acreditaţi la Parlament, preţurile sunt mult mai mici. O ciorbă costă între 4 şi 6 lei.