Show tv uluitor în Japonia! Copii de 2-6 ani abandonaţi în locuri necunoscute! La început, micuţii sunt extrem de speriaţi, dar la finalul emisiunii ajung să meargă singuri cu autobuzul prin tot oraşul!

Un documentar japonez difuzat pe Netflix îţi face pielea de găină şi declanşează un carusel de emoţii. Între timp, s-ar putea să te revolţi din pricina faptului că micuţi de doar câţiva ani sunt protagoniştii unui experiment care, la prima vedere, este destul de o cruzime uriaşă.

09 apr. 2022, 22:27
Show tv uluitor în Japonia! Copii de 2-6 ani abandonaţi în locuri necunoscute! La început, micuţii sunt extrem de speriaţi, dar la finalul emisiunii ajung să meargă singuri cu autobuzul prin tot oraşul!

Concret, unor copii cu vârste cuprinse între doi şi şase ani li se dă drumul prin oraş ca să se descurce singuri. În Japonia, show-ul „Old Enough” („Destul de mare”) se difuzează de 30 de ani. Însă nu se transmit mai mult de două ediţii pe an, fiecare având trei ore. Emisiunea-fenomen adună în faţa televizoarelor o cincime dintre telespectatori.

Durata dintre episoade se explică prin nevoia de pregătire temeinică a micuţilor pentru fiecare sarcină. Mai exact, toate rutele pe care urmează să meargă copiii sunt inspectate, în prealabil, de către părinți și personalul de producție, pentru a verifica dacă există drumuri periculoase sau persoane suspecte.

Citeste si Măsură drastică şi fără precedent luată de Simona Gherghe împotriva unui concurent din reality show-ul „Mireasa”: „Astfel de lucruri nu îşi au locul în emisiune”

Copiii sunt aleși în urma unei selecţii riguroase. Echipa de filmare şi echipa de siguranță primesc ascunzători astfel încât micuţii să nu-i descopere în drumul lor. De asemenea, oamenii din localitate sunt informaţi despre acest show, astfel încât, atunci când văd copiii pe stradă, să nu fie tentaţi să sune la poliţie.

Show tv uluitor în Japonia! Copii de 2-6 ani abandonaţi în locuri necunoscute

Scopul reality-show-ului este acela de a insufla încredere copiilor în ei înşişi. Toți au vârste cuprinse între doi și șase ani și aproape întotdeauna sunt speriați de moarte când pornesc pentru prima dată. Şi asta pe bună dreptate. Mersul pe jos kilometri întregi până la un magazin poate fi o perspectivă terifiantă pentru un copil mic. Însă la final, bucuria pe care o resimt că şi-au dus sarcina la bun sfârşit, este nemăsurată, scrie The Guardian

Versiunea de pe Netflix a show-ului nu durează trei ore, ca originalul, ci doar 20 de minute.

În primul episod, un băieţel merge la supermarket pentru a cumpăra trei produse, povestindu-și sieşi, în timp ce merge, aventura al cărei protagonist este. Mai târziu, în serial, vedem o fetiţă care încearcă să se înhame la o anumită misiune, dar se rătăceşte. Nervoasă şi cu ochii plini de lacrimi, îşi îmbrăţişează mama, după care pleacă din nou în misiune. Este un rollercoaster absolut de emoții pe care cei sensibili nu îl pot urmări decât cu lacrimi în ochi şi într-o stare de maximă încordare.

Citeste si Dezvăluiri terifiante despre apucăturile militarilor ruşi. „Furau noaptea morcovii şi sfecla animalelor de la Zoo Harkov”