Şi-a găsit mama moartă în cadă. Tânăra de 25 de ani s-a electrocutat în timp ce vorbea la telefon

Anastasia Scherbinina ar fi murit instantaneu când telefonul, conectat la cablul de încărcare, ei a căzut în cadă. Incidentul şocant a avut loc weekendul trecut, în casa familiei din Toguchin, în sud-vestul Siberiei, Rusia.

01 apr. 2021, 11:28
Şi-a găsit mama moartă în cadă. Tânăra de 25 de ani s-a electrocutat în timp ce vorbea la telefon

Tânăra de 25 de ani își dusese smartphone-ul la baie pentru că aștepta un apel important, iar pentru că nu mai avea aproape deloc baterie şi-a cuplat telefonul la un încărcător cuplat într-un prelungitor de alimentare şi l-a aşezat pe un raft înainte de a intra în apă. La un moment dat telefonul i-a sunat aşa că s-a ridicat din cadă pentru a răspunde, dar într-un moment de neatenţie, dispozitivul i-a căzut din mână în apa plină cu apă, electrocutând-o masiv, potrivit datelor din anchetă.

A murit electrocutată în baie tastând la iPhone: „Am țipat, am scuturat-o, dar era palidă, nu respira”

Fiul de doar patru ani care se afla acasă la acea vreme a făcut descoperirea dramatică; s-a repezit la baie după ce a auzit un bubuit care a provocat scurtcircuitul şi odată cu acesta şi stingerea luminilor din casă. Şi-a găsit mama întinsă, nemişcată în cada plină cu apă şi a încercat să o reînvie lovindu-i obrajii, dar fără succes. După ce și-a dat seama că totul e în zadar, copilaşul a sunat-o pe bunica sa, care la rândul ei a alertat serviciile de urgență.

O anchetă criminalistică a constatat că victima a murit instantaneu din cauza unui șoc electric fatal, potrivit Mirror.

„Anastasia a avut o arsură uriașă pe piept. Băiatul a încercat să o reînvie. Apoi și-a sunat-o pe bunica și i-a spus: O lovesc pe obraji, dar ea este moartă” a declarat un apropiat al familiei presei locale.

„Băiatul spune că mama sa este tratată în spital. El așteaptă ca ea să se întoarcă acasă după ce se va face bine”

, a adăugat un apropiat al familiei.

Poliția investighează incidentul pentru a stabili toate circumstanțele morții victimei.

ŞOC în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în baie. Abia împlinise 26 de ani

După tragicul incident, ministerul rus de urgențe a emis un avertisment: „Tragedia ne amintește încă o dată că apa și un aparat electric conectat la rețea sunt incompatibile. Același lucru este valabil pentru orice dispozitiv mobil.

Dacă îneci un smartphone, cel mai rău lucru este eșecul acestuia. Dar când este conectat la rețea, vedem care sunt consecințele”.

În Rusia, au mai fost raportate astfel de evenimente tragice. În luna august, o adolescentă din Moscova, în vârstă de doar 15 ani, a murit electrocutată în aceleaşi circumstanţe. Anul trecut, Liliya Novikova, o jucătoare de poker recunoscută la nivel internațional, a murit electrocutată și ea în baia sa.