A murit electrocutată în baie tastând la iPhone: „Am țipat, am scuturat-o, dar era palidă, nu respira”

O tânără din Rusia, 24 de ani, a murit, după ce a scăpat în cadă telefonul pe care îl pusese la încărcat.

10 dec. 2020, 09:04
A murit electrocutată în baie tastând la iPhone: „Am țipat, am scuturat-o, dar era palidă, nu respira”

A murit electrocutată, în propria cadă, după a scăpat în apă telefonul pe care îl pusese la încărcat, potrivit Mirror.

Olesya Semenova, care lucra ca vânzătoare într-un magazin de haine, avea 24 de ani și a fost găsită de colega sa de apartament, care a chemat serviciile de urgență.

„Am țipat, am scuturat-o, dar era palidă, nu respira și nu dădea semne de viață. Mi-a fost foarte frică. Când am atins-o, am primit un șoc electric. Era un smartphone în apă, se încărca”, a declarat Daria, prietena decedatei.

Sosiți la fața locului, paramedicii au încercat să o salveze pe tânăra din Rusia, însă a fost mult prea târziu. Aceştia au fost nevoiţi să constate decesul. După acest eveniment tragic, autoritățile ruse au atras un semnal de alarmă.

După tragicul incident, ministerul rus de urgențe a emis un avertisment: „Tragedia ne amintește încă o dată că apa și un aparat electric conectat la rețea sunt incompatibile. Același lucru este valabil pentru orice dispozitiv mobil.

Dacă îneci un smartphone, cel mai rău lucru este eșecul acestuia. Dar când este conectat la rețea, vedem care sunt consecințele”.

În Rusia, au mai fost raportate astfel de evenimente tragice. În luna august, o adolescentă din Moscova, în vârstă de doar 15 ani, a murit electrocutată în aceleaşi circumstanţe. Anul trecut, Liliya Novikova, o jucătoare de poker recunoscută la nivel internațional, a murit electrocutată și ea în baia sa.

Femeia, considerată „cea mai frumoasă jucătoare din Rusia”, a fost găsită fără suflare pe podeaua din baie, după ce părinții, speriați că nu mai răspunde la telefon, au rugat un vecin să o verifice. Liliya era faimoasă atât online, cât și în cadrul competițiilor la care participa. De altfel, femeia transformase jocul de cărți într-o adevărată afacere.

ŞOC în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în baie. Abia împlinise 26 de ani