Și-au luat înapoi asfaltul turnat pe stradă: „Cred că suntem unici”

O stradă din orașul Aninoasa, județul Harghita, a rămas fără asfalt, după ce firma care s-a ocupat de lucrări a decopertat-o și și-a luat asfaltul înapoi.

25 oct. 2022, 13:33
Și-au luat înapoi asfaltul turnat pe stradă: „Cred că suntem unici”

Firma care s-a ocupat de asfaltare în orașul Aninoasa a decis să decoperteze și să ia înapoi asfaltul, în urma unor neînțelegeri cu privire la prețul lucrărilor.

DRUPO a decopertat câțiv azeci de metri de asfalt pe care îi turnase deoarece firmele care s-au ocupat de introducerea apei și a canalizării, și care ar fi trebuit să plătească lucrarea, nu s-au înțeles la preț.

O firmă din Hațeg și una din Deva- Pro Metal și Metal Prod, au câștigat contractele pentru a introduce conducte de apă, respectiv canalizare. Fiecare firmă ar fi trebuit să plătească câte 170.000 de lei pentru refacerea drumului, potrivit Gazeta de Dimineață.

Citește și: Locul de unde încep toate drumurile. Tudor Băruţă, inginer ofertare STRABAG: „Provocările sunt continue, se lucrează cu termene limită, la mai multe proiecte simultan”

„Cele două firme s-au înțeles să pună jumătate jumătate să asfalteze înapoi strada. Lucrarea fiind finaliziată, toate bune. Ei, cele două firme, după asfaltarea străzii, nu s-au înțeles la prețul asfaltului. Firma care a făcut lucrarea de asfaltare a venit și și-a luat asfaltul. După ce a fost finalizată, a venit și a rașchetat jumătate de asfalt pe care l-a pus și a spus firmei cu magistrala de apă, refeceți voi”, a declarat prmarul orașului Aninoasa, Nicolae Dunca.

„Cred că suntem unici în România, nu am mai auzit așa ceva. Le-am dat termen o săptămână. Dacă nu văd activitate și nu se întrevăd demersuri pentru refacerea străzii, săptămâna viitoare o să mă adresez cu un denunț penal împotriva făptuitorilor, pentru distrugere”, a adăugat acesta.

Citește și: Ninsori şi viscol la munte. Circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri