Şi Bosch ar putea deschide fabrică la Cluj

Autorităţile locale din Cluj discută cu un producător de componente auto despre deschiderea unei noi fabrici lângă fosta fabrică a Nokia. Investiţia este de 60 de milioane de euro, iar investitorul este, cel mai probabil, Bosch.

RomaniaTV.net
25 ian. 2012, 14:58
Şi Bosch ar putea deschide fabrică la Cluj

O altă mare companie străină ar putea deschide o fabrică lângă Cluj, pe platforma fostei uzine Nokia, alături de compania italiană De’Longhi care va deschide o unitate de producţie în halele cumpărate de la Nokia.

Potrivit declaraţiilor preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, este vorba despre un producător de componente pentru industria auto. „Suntem în continuare în negocieri şi cu un alt investitor, producător de componente de maşini. În cazul lor, posibila investiţie este de 60 de milioane de euro, iar numărul de locuri de muncă ar fi între 1500 şi 2000. Nu vă pot spune despre cine e vorba, doar după ce vom semna”, a spus Alin Tişe, în conferinţă de presă.

Cel mai probabil, investitorul pe care Tişe a refuzat să-l nominalizeze este compania germană Bosch, prin divizia sa de componente auto. Numele acestuia a fost vehiculat de autorităţile locale la puţin timp după ce Nokia şi-a anunţat decizia de a închide fabrica de asamblare a telefonelor mobile de la Jucu, lângă Cluj. Cei de la Bosch au declarat atunci că analizează oportunitatea deschiderii unei fabrici în România. „La ora actuală Bosch analizează oportunitatea unei investiţii în Cluj-Napoca, România. În acest context suntem în discuţii cu Guvernul României şi cu administraţia zonei industriale Cluj-Napoca. În paralel cu discuţiile se efectuează probe de sol” au spus cei de la Bosch, în luna noiembrie a anului trecut.