Și un cioban câștigă mai mulți bani decât un profesor. ”Nu știe să scrie sau să citească, nu știe nici măcar ora pe telefon”

Greva profesorilor a evidențiat discrepanțele uriașe dintre veniturile dascălilor și ale altor categorii profesionale. În România anului 2023, și un cioban câștigă mai mult decât un profesor.

06 iun. 2023, 16:59
Și un cioban câștigă mai mulți bani decât un profesor. ”Nu știe să scrie sau să citească, nu știe nici măcar ora pe telefon”

Greva profesorilor a generat un val de comparații între salariile pe care le au dascălii și veniturile altor categorii profesionale. Profesii în care responsabilitatea nu este la fel de mare și care nu implică elementul vocațional sunt mai bine plătite decât aceea de profesor. În 2023, în România, un cioban câștigă și el mai mult decât un om de la catedră. Chiar dacă, de multe ori, ciobanul nu știe nici măcar să citească.

Citește și  Proiect legislativ major: concediile medicale ar putea fi recunoscute drept vechime în muncă

În emisiunea ”Deșteptarea”, de la Europa FM, ascultărorii au avut posibilitatea să comenteze situația profesorilor, iar unii dintre ei au evidențiat faptul că și ciobanii au ajuns să câștige mai mult decât profesorii.

Unul dintre interlocutori a precizat că are un cioban pe care îl plătește cu aproape 4000 de lei pe lună, cu mult peste ce câștigă mare parte dintre profesori.

”Am un cioban pe care îl plătesc cu 3.200 de lei plus un pachet de țigări pe zi, ca bonuri de masă. Vă spun că nu știe să scrie, să citească, nici măcar ora pe telefon!”, a spus unul dintre participanții la emisiune.

Citește și  Grevă japoneză în spitale. Încep protestele şi în Sănătate

”Ce pot să spun despre profesoara copilului meu, care primește 2.300 de lei? Și sunt ciobani aici care câștigă și 7.000 de lei”, a precizat alt interlocutor, în emisiunea Deșteptarea.

De altfel, multe alte meserii în care studiile nu sunt necesare sunt mult mai bine plătite decât cea de profesor în România. Ospătarii, bonele, șoferii și chiar ciobanii câștigă cu mult peste veniturle pe care le obțin dascălii.