Sibiul intră în scenariul ROŞU. Toate cursurile se vor muta în online, iar masca devine obligatorie

Municipiul Sibiu va intra în scenariul roșu după ce, conform unor surse, rata de infectate a fost depășită. Anterior, rata de infectare a municipiului era de 2,99. Toate școlile din oraș au fost anunțate că începând de luni, 26 octombrie, toate cursurile vor fi în online.

RomaniaTV.net
23 oct. 2020, 09:28
Sibiul intră în scenariul ROŞU. Toate cursurile se vor muta în online, iar masca devine obligatorie

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni în ședință extraordinară vineri, la ora 14, pentru a lua deciziile care se impun pentru trecerea în scenariul roșu.

Citește și: Primul judeţ care intră în scenariul roşu, după Bucureşti. Noi restricţii în Alba după înmulţirea cazurilor COVID-19

Depășirea pragului de infectare de 3 la mia de locuitori impune trecerea în scenariul roșu și implementarea unor serii de restricții, cum ar fi: purtarea măștii devine obligatorie în toate spațiile deschise și închise, locațiile vor fi închise la interior, slujbele religioase se vor putea ține doar afară, iar credincioșii trebuie să stea la o distanță de 2 metri, petrecerile sunt interzise, iar tot ce înseamnă învățământ trece în online.

Conform unor surse Ora de Sibiu, directorii tuturor instituțiilor de învățământ din oraș- școli și grădinițe- au primit deja informări că de luni cursurile se vor ține exclusiv online. Pe grupurile școlilor, profesorilor li s-a cerut să lucreze la programul pentru următoarele două săptămâni.

Conform legii, autoritățile vor impune următoarele restricții atunci când rata de infectare cu coronavirus trece de 3 la mia de locuitori:

– Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise (conform art. 3, anexa 2, H.G. 856/2020)
– Se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte. (conform art. 1, alin 6, anexa 3, H.G. 856)
– Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor, cafenelelor, în interiorul clădirilor și se permite prepararea dar fără a se consuma în spațiile respective. (conform art. 5, alin 1 și alin 3, anexa 3, H.G. 856)
– Este permisă activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități și pentru persoanele care nu sunt cazate se permite prepararea dar fără a se consuma în spațiile respective. (conform art. 5, alin 2 și alin 3, anexa 3, H.G. 856)
– Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc. (conform art. 9, alin 2, H.G. 856)