Silicoanele cancerigene produse de PIP au fost folosite și pe bărbați

Implanturile cu silicon, ce au înspăimântat mii de femei din cauza potențialului cangerigen, și care se află în centrul unui scandal de proporții în Europa, au fost folosite și la operații efectuate pe bărbați.

RomaniaTV.net
05 ian. 2012, 19:42
Silicoanele cancerigene produse de PIP au fost folosite și pe bărbați

Silicoanele produse de firma PIP au fost folosite la bărbați pentru proteze testiculare din silicon – pentru victimele cancerului de testicule – dar și pentru îmbunătățirea aspectului pieptului și a pectoralilor, potrivit The Sun.

Ultimele informații vin în contextul în care Marea Britanie, una dintre țările cele mai afectate de scandalul silicoanelor, se pregătește să anunțe vineri procedurile prin care implanturile cancerigene vor fi înlăturate. În Marea Britanie, 50.000 de femei sunt aşteptate din nou la chirurg pentru îndepărtarea implanturilor cu silicon.

Implanturile fabricate de Poli Implant Prothese (PIP) au fost retrase de pe piaţă în primăvara anului 2010. Acestea se spărgeau de două ori mai des decât media, iar gelul cu silicon folosit era impropriu utilizării medicale. Anchetatorii cred că ar putea avea şi un efect cancerigen. În Franţa, între 30 şi 40 de mii de femei au implanturi PIP.

Aceste silicoane erau cele mai ieftine de pe piaţă şi erau preferate de zeci de mii de femei din Europa, în special Marea Britanie, Franţa şi Spania. Numeroase femei au făcut cancer la sân, unele chiar au murit, iar unii medici spun că de vină sunt chiar implanturile toxice.