Silueta ta este influenţată de personalitate. Află la ce riscuri te expui

Silueta şi, implicit, greutatea corporală sunt influenţate de numeroşi factori, printre care se numără şi personalitatea fiecăruia. Anumite trăsături de caracter pot indica predispoziţia la îngrăşare şi chiar la obezitate.

03 sept. 2013, 08:16
Silueta ta este influenţată de personalitate. Află la ce riscuri te expui

Cand pui cateva kilograme pe tine dai, de regula, vina pe cantitatile excesive de mancare consumate sau pe predispozitia genetica la ingrasare. Dar mai exista o cauza surprinzatoare a ingrasarii: personalitatea.

Anumite trasaturi de personalitate sunt asociate cu obezitatea.

Persoanele cu tendinte nevrotice sunt predispuse la ingrasare. Tendintele nevrotice presupun trairea unor emotii negative precum anxietatea, tristetea sau singuratatea.

Totodata, persoanele cu nivel redus de constiinciozitate, adica dezorganizate, nedisciplinate si cu atentia usor de distras, au de regula indicele de masa corporala ridicat, adica raportul dintre inaltime si greutate crescut.

Oricare dintre aceste trasaturi de personalitate creste riscul de ingrasare. Bineinteles, acest lucru nu inseamna ca cei care au astfel de trasaturi sunt automat obezi, ci ca sunt expusi riscului de a prinde in greutate.

Spre exemplu, persoanele cu tendinte nevrotice – adesea triste, predispuse depresiei, anxioase – se streseaza mai usor si mai mult decat persoanele calme, ca fire, motiv pentru care prezinta mai des dezechilibre hormonale care favorizeaza aparitia poftelor alimentare si mancatul pe fond nervos.

Citeşte mai mult pe lyla.ro

Citeşte şi Secrete pentru o dietă rapidă