Silvestru Şoşoacă a pierdut primul proces pentru anularea unei amenzi de la Jandarmerie. Detaliul incredibil pe care nu l-a ştiut, deşi Diana Şoşoacă este avocat

Şoţul Dianei Şoşoacă, Silvestru Şoşoacă, a solicitat în instanţă anularea unei amenzi primite din partea Jandarmeriei Române, dar a pierdut pe fond, în prima instanţă, astfel încât acum îi mai rămâne doar calea apelului.

29 sept. 2022, 14:46
Silvestru Şoşoacă a pierdut primul proces pentru anularea unei amenzi de la Jandarmerie. Detaliul incredibil pe care nu l-a ştiut, deşi Diana Şoşoacă este avocat

Dosarul care a ajuns zilele trecute la Tribunalul București a fost deschis pe 10 ianuarie a.c. la Judecătoria Sectorului 1 și viza anularea unei amenzi pe care Dumitru Silvestru Șoșoacă a primit-o pe 21 noiembrie 2021.

Detaliul pentru care Silvestru Şoşoacă a pierdut pe fond acest proces este unul incredibil, în condiţiile în care senatoarea Diana Şoşoacă, înainte să intre în politică, susţinea că este un avocat foarte priceput şi de succes.

Conform legii, sancțiunea contravențională poate fi contestată în termen de 15 de la comunicare. informație pe care Silvestru Şoşoacă, aparent, nu a ştiut-o, astfel că instanța a apreciat că nu s-a încadrat în perioada respectivă, așa că a respins cererea.

„Admite excepţia tardivităţii formulării plângerii contravenţionale, invocată din oficiu. Respinge, ca tardivă, plângerea contravențională. Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Sectorului 1 București”, au decis magistrații.

În aceste condiții, soțul Dianei Șoșoacă a declarat apel, iar procesul s-a mutat la Tribunalul București, unde reclamantul trebuie să demonstreze că a deschis procesul în termenul stabilit de lege.

Citeşte şi: Cum încerca Visarion Alexa să ascundă agresarea enoriaşelor. Comunica cu ele pe o aplicaţie de mesagerie rusească greu de interceptat

Dumitru Silvestru Şoşoacă, soţul senatoarei Diana Şoşoacă, este urmărit penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru ultraj, el fiind acuzat că a lovit un poliţist în timpul scandalului de lipsire de libertate a unei echipe de la o televiziune din Italia.

„La data de 10.12.2021, în jurul orei 16, prin intermediul unui apel la 112, s-a solicitat intervenţia organelor de poliţie la un imobil din Sectorul 1. În momentul în care organele de poliţie au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenţii de poliţie, respectiv l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliţie, cauzându-i suferinţe fizice”, a explicat Parchetul, într-un comunicat de presă.

În dosarul respectiv, Șoșoacă a obținut sesizarea Curţii Constituţionale, cu privire la modul în care au fost admninistrate probele.

„Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale formulată de formulată de inculpatul Șoșoacă Dumitru Silvestru. Sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 139 alin (3) C.proc.pen.. Pronunţată, astăzi, 05.05.2022, prin punerea hotărârii la dispoziția părților, a persoanei vătămate și a procurorului prin mijlocirea grefei instanței”, este decizia instanței.

Articolul respectiv prevede că „înregistrările de părţi sau de alte persoane constituie mijloace de probă când privesc propriile convorbiri sau comunicări pe care le-au purtat cu terţii; orice alte înregistrări pot constitui mijloace de probă dacă nu sunt interzise de lege”.

Citeşte şi: Mama gemenilor care au căzut de la etajul 10 în timp ce ea făcea live pe Facebook, condamnată la închisoare